Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει τον επόμενο μήνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των εργασιακών στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – θεσμών, με αποκλειστική ευθύνη του ΔΝΤ, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Kontranews» και εκφράζει την πεποίθηση ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup θα διαπιστωθεί πρόοδος σε όλα τα πεδία, πλην των εργασιακών.

«Τα εργασιακά παραμένουν ανοιχτά με αποκλειστική ευθύνη του ΔΝΤ, που επιμένει σε ακραία νεοφιλελεύθερες – αντιευρωπαϊκές θέσεις» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. «Μέσα στον επόμενο μήνα εκτιμώ ότι θα έχει κλείσει και αυτό το θέμα ώστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης» προσθέτει.
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν διαρροές κατά την ψήφιση της συμφωνίας απαντά: «όλη η κοινοβουλευτική ομάδα θα ψηφίσει έναν τίμιο συμβιβασμό που η κυβέρνηση θα θεωρήσει ότι είναι ο καλύτερος δυνατός υπό τις παρούσες συνθήκες» και εξηγεί πως έντιμος συμβιβασμός σημαίνει δημοσιονομικά ουδέτερο άθροισμα μέτρων και αντίμετρων.
Για τη στάση της αντιπολίτευσης και δη της ΝΔ μόλις έρθουν στη βουλή τα μέτρα προς ψήφιση τονίζει: «αν και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν απαιτεί ειδική πλειοψηφία, καλό θα ήταν και άλλα κόμματα να έδειχναν πατριωτική ευθύνη και να υπερψήφιζαν» είπε και προσθέτει: «είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνει η ΝΔ, η οποία πάσχει από στερητικό σύνδρομο εξουσίας και ονειρεύεται εκλογές».
Για την τουρκική προκλητικότητα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πάντα επιδιώκει καλές σχέσεις γειτονίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η χώρα μας δεν είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Τέλος ο κ. Κατρούγκαλος καλεί την Ε.Ε να δείξει σε όλα τα επίπεδα έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε