Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατσέλη: «Να πατήσουμε γκάζι»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να πατήσει γκάζι σκοπεύει το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση όπως τόνισε η Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να πατήσουμε το γκάζι, ώστε να βάλουμε ένα στέρεο ανάχωμα στην ύφεση, να προωθήσουμε και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν προβλήματα, τόσο με τις επενδύσεις, όσο και με τις μεγάλες ρυθμιστικές τομές», δήλωσε η υπουργός Οικονομίας μετά τη συνεργασία της με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η κα Κατσέλη δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό Συμβούλιο θα έλθει προς συζήτηση το νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων και οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού νόμου. Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, την οποία χαρακτήρισε πάρα πολύ ικανοποιητική και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της απορρόφησης του 15% το 2010.

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας προγράμματα βγαίνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα και ότι ολοκληρώνονται οι αξιολογήσεις των προγραμμάτων για τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πρώτη φάση, ενώ ξεκινά και η δεύτερη φάση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, τη στήριξη της μεταποίησης και τη ψηφιακή σύγκλιση. Θα υπάρξουν, είπε, ανακοινώσεις για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης ανέφερε ότι προχωρούν όλα τα προγράμματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Μετά τη συνάντησή του με την Λούκα Κατσέλη, ο πρωθυπουργός δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Εξ άλλου, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης έχει συνεργασία με τον Υπουργό Αμύνης Ευ. Βενιζέλο για θέματα που αφορούν στην οργάνωση του επιτελικού κράτους και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε