Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατσέλη: Ο Παπανδρέου είναι κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ

Κατσέλη: Ο Παπανδρέου είναι κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ

Σημασία για το ΠΑΣΟΚ έχει η αντέντα, ο “οδικός χάρτης” και όχι με ποιος θα ηγηθεί στις εκλογές τόνισε η πρώην υπουργός.

Η Λούκα Κατσέλη  υπερασπίστηκε τον αρχηγό του κόμματος. “Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real”.

“Ο κ. Παπανδρέου έχει ιστορικά συνδέσει το όνομά του με μία πολιτική, που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Βρέθηκε σε ένα χρηματοπιστωτικό τσουνάμι, κατόρθωσε να φτιάξει ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, μπόρεσε να οδηγήσει τη χώρα μέχρι εκεί που μπόρεσε κι άνοιξε κάποιες μεταρρυθμίσεις, που είναι σημαντικές για τα επόμενα χρόνια”, σημείωσε η ίδια.

Φαίνεται πως παρόλο που υπήρξε ρίγμα στις σχέσεις τους η κα Κατσέλη στηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό, σε μία εποχή που το κλίμα δεν είναι καθόλου θετικό. Ωστόσο, τόνισε ότι η ιδέα του δημοψηφίσματος ήταν λανθασμένη, γιατί διατυπώθηκε ως πρόταση, αφού είχε γίνει η σύναψη της σύμβασης και πρόσθεσε: “Θα μπορούσε να ήταν ένα διαπραγματευτικό μας όπλο στις συζητήσεις με την Τρόϊκα πριν από το καλοκαίρι”.

Η πρώην υπουργός εμφανίστηκε ανήσυχη για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία, αλλά και με ταχύτητα το έργο της, ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα εντός του Δεκεμβρίου, λέγοντας: “Χρειάζεται να κλείσει η δανειακή σύμβαση το γρηγορότερο δυνατόν. Χρειάζεται σταθερότητα. Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας”.

Εκτίμησε πως οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη, αλλά υπογράμμισε:”Θα πρέπει να γίνουν όσο πιο γρήγορα, γιατί φοβάμαι την απονομιμοποίηση της Δημοκρατίας”.

Η πρώην υπουργός πήρε σαφείς αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Θ. Πάγκαλος, σε γαλλικό κανάλι, για τους “αγανακτισμένους”, σημειώνοντας πως “αγανακτισμένοι υπάρχουν σε κάθε ελληνική οικογένεια και μόνον τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν μπορούμε να κάνουμε για ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή που βλέπουν να μειώνονται τα εισοδήματά τους”.

Διαβάστε επίσης: Φιλία και εμπιστοσύνη “ράγισαν” μία για πάντα

“Γιώργο φύγε” λένε 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Άρθρο – παρέμβαση με το οποίο ζητούν διαδοχή ΠΡΙΝ τις εκλογές!

Πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας και μετά τις εκλογές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε