Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κατσέλη:”Δεν θα ψηφίσω μειώσεις μισθών” – Καστανίδης: “Οχι στην κατάργηση των ΣΣΕ”

Κατσέλη:”Δεν θα ψηφίσω μειώσεις μισθών” – Καστανίδης: “Οχι στην κατάργηση των ΣΣΕ”

”Δεν σας έχουμε ανάγκη αν είναι να μας ψαλιδίζετε το βιοτικό επίπεδο” είπε ο υπουργός Εσωτερικών που είναι αντίθετος στην κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης. “Δεν ψηφίζω καμία μείωση μισθών”, είπε η κα Κατσέλη.


Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που ζητεί η τρόικα, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

«Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το Σύνταγμα, να πάμε σε παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δυστυχώς η τρόικα φέρνει προς διαπραγμάτευση αιτήματα που εξάγονται από την Ελλάδα από συγκεκριμένους μη πολιτικούς παράγοντες», τόνισε ο κ. Καστανίδης και συμπλήρωσε:

«Εάν η τρόικα είναι να ζητεί μέτρα που μειώνουν το βιοτικό επίπεδο σε πρωτόγνωρα επίπεδα για ευρωπαϊκή χώρα, τότε δεν έχουμε την ανάγκη των δανειστών. Μπορούμε να στραφούμε στον ελληνικό λαό -και ίσως είναι μια ιδέα που πρέπει να έχουμε προ οφθαλμών- και να του πούμε πολύ καθαρά: τα έσοδά μας είναι 54 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες μας πρέπει να είναι το ίδιο και όχι 110 δισ. που είναι σήμερα. Άρα λοιπόν μπορούμε να πάμε, αν θέλετε, σε όσες δαπάνες είναι τα έσοδά μας και αυτό σημαίνει ότι απεξαρτώμεθα από τις δανειακές ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε συνείδηση ότι μόνοι μας έχουμε επιλέξει το σοβαρότατο χαμήλωμα του βιοτικού επιπέδου».

Μας αιφνιδίασε το αίτημα της τρόικας για τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, παραδέχθηκε η Αθηνά Δρέττα.

«Η απαίτηση (της τρόικας) αιφνιδίασε κι εμάς. Προχθές το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε ένα mail στο γραφείο του υπουργού και μας ενημέρωνε γι’ αυτήν την εξέλιξη, διότι δεν είχε τεθεί ως τότε στις συζητήσεις, ανέφερε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ”.

«Να ενθαρρύνετε την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων»”, ήταν η ακριβής διατύπωση της τρόικας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δρέττα, αποκαλύπτοντας το πως τέθηκε το θέμα της κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης Εργασίας.

Λούκα Κατσέλη: Δεν θα ψηφίσω οποιονδήποτε νόμο προβλέπει μείωση μισθών

Αιχμές άφησε μέσω του real fm 97.8 από τη Λούκα Κατσέλη για την τρόικα για το αίτημα μείωσης των μισθών.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου η πρώην υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «ιδεοληψίες» ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα προβλέπει μείωση μισθών και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

H υπουργός αποκάλυψε ότι η τρόικα είχε ξαναβάλει στο τραπέζι αυτό το θέμα όταν η ίδια ήταν στο υπουργείο Εργασίας. «Μου κάνει εντύπωση που το βάζουν πάλι στο τραπέζι όταν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο μεσοπρόθεσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «έχουμε μπει σε μία επικίνδυνη ατραπό».

Διαβάστε επίσης : Μισθούς πείνας κάτω από 700 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα ζητάει η τρόικα – Απαίτησαν κατάργηση συλλογικών συμβάσεων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε