Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κατσίκης για διόρθωση φύλου: Δηλαδή θα σε βλέπουμε ως άντρα και θα σου λέμε “γεια σου κυρία;”

Κατσίκης διόρθωση φύλου

Την άποψη ότι όσοι θα πρέπει υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, όσοι θέλουν να αλλάξουν το φύλο στην ταυτότητά τους εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη για τη διόρθωση φύλου.

«Εάν πρέπει να αλλάξει φύλο κάποιος, έχει εφαρμογή ο νόμος του 1976 ο οποίος δεν είναι αναδρομικός, είναι πάρα πολύ σωστός. Ότι δηλαδή δεν προβαίνουμε σε μια απλή διόρθωση, αλλά προβαίνουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή (σ.σ με χειρουργική επέμβαση) και εκεί είμαι σύμφωνος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσίκης, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει τη διάταξη του νομοσχεδίου για τη διόρθωση φύλου.

Κατσίκης «Θα καταψηφίσω τη διάταξη για τη διόρθωση φύλου»

Ο κ. Κατσίκης επαναλαμβάνοντας τις ομοφοβικές του απόψεις στον Realfm είπε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη και πως τον καλύπτει ο παλιός νόμος για την αναγνώριση της αλλαγής φύλου στα διεμφυλικά άτομα.

«Η ουσία βρίσκεται στο εάν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένας άνθρωπος μπορεί, απλά με μια δήλωση, να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ή εάν πρέπει να σεβαστούμε και να επιμείνουμε στον παλιό νόμο του 1976, που έθετε σαφείς προϋποθέσεις δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες απέρρεαν μετά από αξιολόγηση και εκτίμηση στοιχείων, όπως η παρέμβαση για αλλαγή, και όχι για διόρθωση, φύλου. Το νέο νομοθέτημα μιλάει για διόρθωση και όχι για αλλαγή φύλου και διαχωρίζει τις έννοιες» είπε ο βουλευτής.

«Αν θες να λέγεσαι γυναίκα πρέπει να έχεις χαρακτηριστικά γυναίκας»

«Αν κάποιος θέλει να λέγεται γυναίκα θα πρέπει να έχει κι εκείνα τα χαρακτηριστικά της γυναίκας. (…) Προσωπικά στηρίζω το δικαίωμα τους να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν. Πρότεινα στη βουλή να φτιάξουν και φτιάξουν ταυτότητες που θα γράφουν βιολογικό φύλο: άρρεν, και δίπλα διόρθωση φύλου: τρανσέξουαλ. Πού βλέπετε το κακό;»

«Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο “γενετικό ελάττωμα” εκεί το θέμα αλλάζει εντελώς. Θα πρέπει να υπερισχύσει ένα από τα δύο φύλα, εκείνο που αισθάνεται το άτομο ότι είναι τι επικρατέστερο, και με ιατρική παρέμβαση να δώσει τη λύση. Μην μπερδεύουμε την ομοφυλοφιλία με αυτό.

«Θα γίνεις γυναίκα απλώς επειδή το δήλωσες;»

Εδώ ο άλλος λέει θέλω να γίνω γυναίκα. Ωραία θες να γίνεις γυναίκα. Πώς θα γίνεις γυναίκα; Απλά επειδή το δήλωσες; τι θα αλλάξει μέσα σου. Ότι θα σε νομιμοποιήσουμε και θα σε βλέπουμε ως άντρα και θα σου λέμε “γεια σου κυρία;” Τι λογική έχει;» υποστήριξε ο Κώστας Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη.

Ο Κατσίκης και η «άλωση του Αγίου Όρους»

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες μιλώντας στη βουλή ο Κώστας Κατσίκης είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, «ψυχολογικό σοκ» για την κοινωνία.

Παράλληλα είχε εκφράσει τον… προβληματισμό του καθώς όπως είπε αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Ορους. Κι αυτό γιατί όπως υποστήριξε μια γυναίκα που θα διορθώσει το φύλο της σε άντρα θα μπορεί να πάει στο Αγιο Ορος .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις