Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεδίκογλου: Δε συζήτησαν για απολύσεις Στουρνάρας – τρόικα – Χαράτσι και το 2013 μέσω της ΔΕΗ απαιτούν οι δανειστές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

– «Έχω ζητήσει να φύγουν επίορκοι από την ΕΡΤ αλλά δεν έχει γίνει τίποτα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
– Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το χαράτσι – Η κυβέρνηση θέλει ενιαίο φόρο
– «Η λέξη απολύσεις δεν ακούστηκε στη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου
– Νέα συνάντηση σήμερα του Αντώνη Μανιτάκη με τους τροϊκανούς για διαθεσιμότητα και επίορκους

«Καυτά» ζητήματα που ζητούν λύση, με την τρόικα να απαιτεί να μείνει το χαράτσι και το 2013 συνδεδεμένο με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ γιατί δεν πείθεται από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Δεν πείθεται πως θα είναι έγκαιρα έτοιμο το σύστημα για να μπουν λεφτά στα κρατικά ταμεία.

Για το χαράτσι «η διαβούλευση συνεχίζεται. Είναι και ένα θέμα προετοιμασίας του συστήματος για τον ενιαίο φόρο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ. Η απαίτηση της τρόικας τέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα στη συνάντηση των δυο πλευρών το μεσημέρι της Κυριακής.

Αυτό που δεν τέθηκε, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο. Όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου, «η λέξη “απόλυση” δεν αναφέρθηκε καθόλου στη συνάντηση της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών». Ίσως όμως τεθεί στη νέα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, σήμερα.

«Το σχέδιο της κινητικότητας, μαζί με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που είναι πολύ μεγάλος- γιατί τα δύο τελευταία χρόνια έφυγαν πολύ περισσότεροι με σύνταξη- θα οδηγήσει σε ένα πολύ πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα». Με λίγα λόγια: εκτός από τις απολύσεις επίορκων που θα δουν την πόρτα εξόδου λόγω παραπτωμάτων, φέτος δεν αναμένονται απολύσεις από το Δημόσιο. Από το 2014 ξανά.

Αναφερόμενους στους επίορκους που θα δουν την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση, ο Σίμος Κεδίκογλου είπε: «Έχουμε να κάνουμε με χρόνιες αδυναμίες και μια εγγενή αντίδραση του οργανισμού να αλλάξει. Ένα παράδειγμα του χώρου μου: δυόμισι μήνες, έχω ζητήσει να φύγουν οι επίορκοι από την ΕΡΤ και δεν έχει γίνει τίποτα.

Δεν έχει συγκληθεί ακόμη το υπηρεσιακό συμβούλιο, παρότι στην ΕΡΤ δεν υπάρχει το θέμα με τους δικαστικούς που υπάρχει σε άλλες υπηρεσίες, οπότε τίθεται ένα ζήτημα ευθύνης του αρμόδιου διευθυντή. Αν δεν κάνω λάθος, είναι 13 υπάλληλοι. Αλλά το θέμα δεν προχωράει… Θέλει αγώνα, καθημερινή προσπάθεια και επιμονή για να αλλάξει το σύστημα. Και να είστε βέβαιοι ότι την κάνουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απέφυγε να απαντήσει: «Έχουμε άλλες, επείγουσες προτεραιότητες. Να μείνουμε σε αυτό. Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίζει το πώς και πότε θα γίνουν αυτές οι κινήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημόσιο: απολύσεις υπαλλήλων το 2014 – Κανονικά η διαθεσιμότητα 25.000 ως το τέλος του 2013

Ιστορίες για κλάματα! Επίορκοι που “γονάτισαν” το Δημόσιο και παραμένουν στις θέσεις τους!

Παραιτήθηκε και ο γ.γ. Βιομηχανίας Σπύρος Ευσταθόπουλος

Ο Στέλιος Σταυρίδης νεος επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ

Απολύσεις στο δημόσιο: κληρώνει αύριο στη συνάντηση Μανιτάκη – τρόικας – Προς παράταση το χαράτσι, στον αέρα η ρύθμιση χρεών 

Στουρνάρας – τρόικα: Το… έληξαν νωρίτερα υπό το φόβο των Αγανακτισμένων! 

Γκρίνια τρόικας για φορολογικά έσοδα, Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις – Τόμσεν: “Έχετε μείνει πίσω” 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε