Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεδίκογλου προς αντάρτες: «Δε θα επιτραπούν προσωπικές στρατηγικές»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα ταξίδια σε Βερολίνο και Παρίσι αποτιμώνται θετικά για την κυβέρνηση. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν και από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου φαίνεται πως στο Μάξιμου το ξέρουν καλά…

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να ψηφιστούν τα μέτρα των συνολικά 13,5 δισ. ευρώ χωρίς να κινδυνεύσει η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού και κυρίως χωρίς κομματικό αντάρτικο.

Ίσως θέλοντας να προλάβει καταστάσεις, ο Σίμος Κεδίκογλου έσπευσε να χαράξει κόκκινη γραμμή… κομματικής πειθαρχίας. Ξεκαθάρισε ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το κομματικό και δε θα γίνουν ανεκτές προσωπικές στρατηγικές.

«Δεν είναι της θέσης μου να πω για διαγραφές, ή για οτιδήποτε άλλο. Το σίγουρο είναι ότι όταν έχουμε όλοι βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό, ή όποιο άλλο συμφέρον, δε νομίζω ότι μπορεί να επιτραπούν προσωπικές στρατηγικές» είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν διαγραφές βουλευτών που ενδεχομένως να καταψηφίσουν τα μέτρα.

Διεμήνυσε επίσης ότι δε φοβάται τις αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν μας φοβίζουν γιατί γνωρίζουμε ότι ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και να μας τοποθετήσει σε τροχιά ανάπτυξης πολύ σύντομα. Αναζητούμε και θα βρούμε τον δικαιότερο δυνατό τρόπο για να περάσουμε αυτή την δύσκολη προσπάθεια. Είναι κοινή απόφαση πιστεύω όλων όσοι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και να μπούμε γρήγορα σε τροχιά ανάπτυξης…».

Όσον αφορά στα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι: «Έγινε ένα θετικό πρώτο βήμα, η διαδρομή είναι μακρά, η προσπάθεια είναι μεγάλη, θεωρούμε ότι το πρώτο δείγμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας μας ελήφθη. Από εκεί και πέρα έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γούρι του Σαμαρά είναι… μπλε

Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ: Όσοι μιλούν για την Ελλάδα να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους

Σαμαράς: Ανατρέπουμε το κλίμα – Μέρκελ: «Πείσε με, να σε στηρίξω» – Το παρασκήνιο και οι διάλογοι του 40λεπτου τετ α τετ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε