Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κεδίκογλου: Προσπαθούμε τα μέτρα να μην επιβαρύνουν τις ευπαθείς ομάδες

Κεδίκογλου: Προσπαθούμε τα μέτρα να μην επιβαρύνουν τις ευπαθείς ομάδες

«Ο κυριότερος αντίπαλός μας είναι ο χρόνος», δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχουμε αλλάξει το σκηνικό» και προς αυτή την κατεύθυνση «γίνεται μια εργώδης προσπάθεια σε όλους τους τομείς», όχι μόνο στο θέμα των μέτρων, αλλά και στις αποκρατικοποιήσεις και στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών.

«Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες. Βάζουμε έναν πάτο και αρχίζουμε να συμμαζεύουμε “το μαγαζί”. Σας λέω, ότι αν δεν καταφέρουμε μόνοι μας να νοικοκυρέψουμε το σπιτικό μας, μην περιμένουμε απ` έξω», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

«Αυτή η κυβέρνηση κάνει μια νέα, ειλικρινή προσπάθεια. Ανακτούμε αξιοπιστία, ακόμη και σε αυτό το μικρό διάστημα που είμαστε -ούτε ένα μήνα καλά-καλά- βλέπετε ότι η διεθνής εικόνα μας έχει μεταβληθεί. Αντιμετωπίζεται η Ελλάδα με διαφορετικό τρόπο. Παραμένουμε, όμως, σε οριακό σημείο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει πράγματα», συνέχισε. «Η αξιοπιστία επανέρχεται με συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες γίνονται», όπως «όταν βλέπεις να εξορθολογικεύεται» ο κρατικός μηχανισμός, στην περίπτωση, για παράδειγμα, της προώθησης των εξαγωγών», με τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που να υλοποιεί μια «εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές». Επίσης, σημείωσε με έμφαση το φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, καθώς και τη νομοθεσία για την προσέλκυση επενδύσεων, που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία που είναι στις προτεραιότητες που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που θα ληφθούν, είναι να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες. «Πρέπει να προστατεύσουμε αυτούς που ήδη έχουν υποστεί πολλές θυσίες, αλλά πρέπει σιγά-σιγά να δρομολογήσουμε και την ανάκτηση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας, γιατί όταν χρειάζεσαι κάθε ημέρα νέο δάνειο, δεν μπορείς να λες ότι είσαι ανεξάρτητος», ανέφερε.

«Διαχειριζόμαστε μια πολύ δύσκολη ισορροπία, όχι μόνο εντός Ελλάδας, αλλά και εντός Ευρώπης», συμπλήρωσε. «Οι καιροί είναι πονηροί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει η Ελλάδα να μείνει μέσα στο επίκεντρο των εξελίξεων και να μη βρεθεί στο περιθώριο, σε μια καθοριστική στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 18.00 η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη – Κλειδώνουν σήμερα τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε