Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κεδίκογλου: Θα διαπραγματευτούμε αφού πρώτα δώσουμε καλά δείγματα – Προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις

Κεδίκογλου: Θα διαπραγματευτούμε αφού πρώτα δώσουμε καλά δείγματα – Προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις

Όσο καλύτερα δείγματα δείχνει η οικονομία τόσο πιο σύνθετα θέματα θα φέρνουμε προς διαπραγμάτευση με τους εταίρους, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας λένε ουσιαστικά το εξής: δείξτε μας ότι κάνετε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα βρίσκετε όλο και προσφορότερο έδαφος για διαπραγμάτευση, για αλλαγή όρων της ακολουθούμενης πολιτικής. Αυτή η διαπραγμάτευση θα είναι διαρκής, θα είναι σε εξέλιξη και σε συνάρτηση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν, αναφέροντας ως παράδειγμα τη ΛΑΡΚΟ.

«Αν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής και μπορεί να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών της ΛΑΡΚΟ και να υπάρξουν και νέες θέσεις εργασίας, είναι αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν … διαφορετικά θα κλείσει», σημείωσε και ανέφερε ότι υπάρχουν δυο ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «πρέπει να αποσαφηνιστούν οι όροι που θα γίνει η όλη η διαδικασία» και πως «με μια ιδιωτικοποίηση αυτού του μεγέθους ,αλλάζεις πολύ το κλίμα στην ελληνική οικονομία, που είναι από τις πρωτεύουσες προτεραιότητες».

Για τις συντάξεις και το ενδεχόμενο νέων περικοπών υπογράμμισε ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις να μην υπάρξει άλλη θυσία», ενώ αναφερόμενος στις πληροφορίες για ευκολίες στις δόσεις για την εφορία είπε πως «δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αυτή η πληροφορία», εκτιμώντας πως «αυτού του ευεργετήματος θα τύχουν μόνο όσοι υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: «Αν θέλουμε, πάμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε