Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεφαλογιάννης: “Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία”

Κεφαλογιάννης: “Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία”

«Μπάχαλο» στη Ν.Δ. με τη λοξοδρόμηση 3 βουλευτών του κόμματος και κυρίως του Γραμματέα της, που ψήφισαν κατά την άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη γνωστή υπόθεση με το χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Κύκλοι της Ν.Δ. πήραν σαφείς αποστάσεις από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και τους κυρίους Καράμπελα και Ιωαννίδη, δηλώνοντας πως η θέση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και διαυγής και εκφράστηκε σαφέστατα στην Επιτροπή Δεοντολογίας που τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, είτε από την άκρα αριστερά, είτε από την άκρα δεξιά. Ήθελα ο κ. Κασιδιάρης να έχει την δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν η ψήφος μου παρεξηγήθηκε ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι έτσι» δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Δ..

Κληθείς να σχολιάσει το… «άδειασμα» από την πλευρά της Συγγρού πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από την γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου. Ο Γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα… Του Γραμματέα είναι ό,τι λέει η Επιτροπή Δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν είναι η πράξη ψήφου. Όλες οι πράξεις είναι συνειδητές και η πράξη ψήφου, του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη. Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία»
πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης, παρά το γεγονός ότι πριν κληθεί να ψηφίσει όχι μόνο δεν άκουσε συγνώμη ή κάτι που να υπονοεί μεταμέλεια από πλευράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά αντίθετα ο κ. Κασιδιάρης είχε δυναμιτίσει το κλίμα….

“Έκανα λάθος, ήθελα να περάσω άλλα μηνύματα. Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή, θα ψήφιζα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη. Ήθελα να περάσω το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν αρκεί μια καταδίκη από ένα ακροατήριο για να καταδικάσουμε τη βία, αλλά συνολική καταδίκη απο όλη την κοινωνία. Έκανα φάουλ κομματικό, το παίρνω πάνω μου”, είπε χωρίς περιστροφές, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καράμπελας.

Aπό την πλευρά του ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε για την ψήφο του πως “εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα όχι, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου, σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ναι”.

Παρών στην ψηφοφορία ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί επέλεξε να ψηφίσει παρών είπε ότι έφτασε στο τέλος της ψηφοφορίας και επειδή δεν ήξερε ποιες υποθέσεις αφορούσε επέλεξε να ψηφίσει παρών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη: Τρείς βουλευτές της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ δεν την ήθελαν

Άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή

Ζητούν άρση της ασυλίας Κασιδιάρη για τα χαστούκια στην Κανέλλη

Στη Βουλή τα χαστούκια Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη

Κανέλλη και Δούρου ξανά δίπλα στον Κασιδιάρη

Αντί να εμφανιστεί κρύβεται ο Ηλίας Κασιδιάρης για να αποφύγει τη σύλληψη μετά τη βιαιπραγία εναντίον Κανέλλη και Δούρου – Σύσσωμη η καταδίκη

Εκτός ελέγχου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης – Χτύπησε τη Λιάνα Κανέλη και πέταξε ένα ποτήρι με νερό στη Ρενα Δούρου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε