Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κεντροαριστερά: Υποψήφια η Φώφη με 1.000 υπογραφές νέων – Και ο Νίκος Ανδρουλάκης υποψήφιος

Κεντροαριστερά: Υποψήφια η Φώφη με 1.000 υπογραφές νέων – Και ο Νίκος Ανδρουλάκης υποψήφιος

Τέσσσερις υποψηφιότητες μετράει η σημερινή ημέρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Η μια της Φώφης Γεννηματά, η δεύτερη του Νίκου Ανδρουλάκη, η τρίτη του πρώην πρύτανη Κ. Γάτσου και η τέταρτη του Α. Πόντα, επικεφαλής της κίνησης ΕΔΕΜ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε και τυπικά στο γραφείο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η κ. Γεννηματά έφτασε ακολουθούμενη από περίπου είκοσι νεολαίους, ενώ κατέθεσε ταυτόχρονα και τις 1.000 υπογραφές που απαιτούνται.

Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρε για την ενότητα και την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά.

«Η μεγάλη Κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Προτεραιότητές μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κατέθεσα μαζί και χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 81. Και μία δική μου δέσμευση. Να αγωνιστώ μαζί τους, για μια Ελλάδα με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις δυνάμεις της, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Υποψήφιος και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Με γραπτή δήλωση που διένειμε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες· και στη χώρα μας οι ανάγκες είναι πολλές. Είναι η ανάγκη των πολλών, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, που αναζητεί απαντήσεις και χρειάζεται επειγόντως λύσεις» αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

Επισημαίνει, ότι το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να θωρακίσει εγκαίρως τη χώρα και στη συνέχεια ένα μεγάλο τμήμα του επένδυσε στη κοινωνική απελπισία, στο διχασμό και όχι στην εθνική συνεννόηση, στη ρεαλιστική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονιζει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως πολιτικό, ενώ υπογραμμίζει: «Η Δημοκρατία μας χρειάζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, που θα τη μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος. Μια παράταξη που θα συγκρουστεί με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.

Μια παράταξη που θα αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων και πολλών ευκαιριών για όλους, με αξιοκρατία και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση. Μια παράταξη που θα νοιάζεται για τη γενιά των γονιών μας και θα οραματίζεται για τη γενιά των παιδιών μας».

Ως εγγύηση επιτυχίας θεωρεί τη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών ώστε η προσπάθεια αυτή να μην εξελιχθεί σε μια ευκαιριακή συγκόλληση δυνάμεων.

«Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια» καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

Κι άλλοι δυο υποψήφιοι

Και ένατος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται για τον πρώην πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κ. Γάτσιου, ο οποίος πριν από λίγο κατέθεσε την υποψηφιότητά του στην Ανεξάρτητη Επιτροπή, υπό τον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο.

Νωρίτερα, είχε κατατεθεί η όγδοη υποψηφιότητα του Α. Πόντα, επικεφαλής της κίνησης ΕΔΕΜ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις