Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

ΚΚΕ: αναζήτηση ποινικών ευθυνών για Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλο

ΚΚΕ: αναζήτηση ποινικών ευθυνών για Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλο

Ενδείξεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκτιμά ότι υπάρχουν το ΚΚΕ. Επισημαίνει δε, ταυτόχρονα, ότι η έρευνα της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες κάθε άλλου εμπλεκόμενου, ιδίως των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ του ΚΚΕ τονίζει ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τον κ. Παπακωνσταντίνου, για νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία και για τον κ. Βενιζέλο, για υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Αναφέρει, ωστόσο, ότι η έρευνα της υπόθεσης θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες των κάθε άλλου εμπλεκόμενου, ειδικά για τους Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο, «που, ως πρώην πρωθυπουργοί, είχαν την πρώτη, τουλάχιστον, πολιτική ευθύνη».

Η ΚΟ του κόμματος σημειώνει επιπλέον- και μεταξύ άλλων- ότι ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν, για να καλλιεργήσουν τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση, ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε