Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – Οκτώ κόμματα στη Βουλή

Μικραίνει η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο ενώ 8 κόμματα ξεπερνούν το “κατώφλι” του 3% για είσοδο στη Βουλή.

Διαφορά 4,6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή 6,1% δίνει δημοσκόπηση της MARC για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 26,1%, η ΝΔ 21,5% , το ΚΚΕ 7,9%, το ΛΑΟΣ 5,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,5%, η ΔΗ.ΣΥ. 3,3%, η ΔΗ.ΑΡ. 2,8%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 2,9% ενώ η αδιευκρίνηστη ψήφος (ακυρο-λευκό-αποχή-αναποφάσιστοι) φθάνει το 22,3%.

Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,8%. Μετά από αναγωγή φαίνεται ότι 8 κόμματα ξεπερνούν το «κατώφλι» του 3% για είσοδο στη Βουλή και όπως σημειώνεται στην εφημερίδα δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τα ποσοστά έχουν ως εξής : ΠΑΣΟΚ 33,5% , ΝΔ 27,4%, ΚΚΕ 10,3%, ΛΑΟΣ 7,6 %, ΣΥΡΙΖΑ 4,5%, ΔΗ.ΣΥ 4,3%, ΔΗ.ΑΡ 3,7%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,7%, Άλλο κόμμα 5,0%.

Δημοσκόπηση της MRB την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα REALNEWS δείχνει ακόμα πιο μικρή διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που φτάνει μόλις το 1,9% υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου .

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΠΑΣΟΚ 23,2%, ΝΔ 21,3% , ΚΚΕ 9%, ΛΑΟΣ 5,6%, ΣΥΡΙΖΑ 3%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,7%, ΔΗ.ΣΥ. 2,2%, ΔΗ.ΑΡ. 2,2%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 26,8%. Στην έρευνα δεν γίνεται αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησής του. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά λόγος παραίτησης για τον ίδιο θα ήταν “μην μπορώ να στηρίξω τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην οποία υπηρετώ και μέχρι τώρα δεν έχω νιώσει καμία στιγμή αδυναμία να στηρίξω τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας”.

Διαβάστε την είδηση για τη συνέντευξη του Γ. Παπακωνσταντίνου

Σε συνέντευξή της στην “Ημερησία” η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου λέει όχι σε πρόωρες εκλογές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρει ότι “με τα σημερινά δεδομένα οι εκλογές όχι μόνο δεν θα φέρουν λύση αλλά θα δημιουργήσουν κενό πολιτικής για ένα διάστημα στο εσωτερικό, αμφισβήτηση και αμφιβολία για την πορεία της χώρας στο εξωτερικό. Αυτό το κόστος δεν το αντέχει κανένας”.

Διαβάστε την είδηση για τη συνέντευξη της Αννας Διαμαντοπούλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε