Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κλειστά χαρτιά κρατά ο Παπανδρέoυ ενόψει των αποφάσεων που θα λάβουν οι Σύνοδοι Κορυφής

Εξακολουθεί να μιλά για την ανάγκη κουρέματος του χρέους, χωρίς να αποκαλύπτει τη λύση που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση.

Πάνω απο μία ώρα και σε καλό κλίμα διήρκησε η η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρεου με τον πρόεδρο της Κομισόν Ζεζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιστροπής στις Βρυξέλλες.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός σε δηλώσεις του τόνισε οτι η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής με ισχυρό όπλο τις θυσίες του ελληνικού λαού επι δύο χρόνια και με στόχο την ελάφρυνση του βάρους που κουβαλά ο ελληνικός λαός.

“Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και δύσκολη” σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε οτι “τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης. Δηλαδή να λάβει, όπως είπε, συλλογικές αποφάσεις με σκοπό την πολιτική, οικονομική και κοινωνική συνοχή”. Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου δήλωσε οτι οι αποφάσεις πρέπει να είναι καθοριστικές και αποτελεσματικές και να προωθούν την ανάπτυξη, τη συνοχή και την αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατα τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπαρόζο τόνισε οτι για την ευρωπαική επιτροπή η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης ενώ κατα τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τεχνική βοήθεια σε διάφορα ζητήματα στη χώρα μας και τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Διαβάστε επίσης
Συμφώνησαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψoυς 100 δισ. ευρώ – Και τώρα έρχεται το “κούρεμα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε