weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Κλίμα αποσταθεροποίησης «βλέπει» το Μαξίμου – Αυξάνονται οι φόβοι για την συνοχή των κομμάτων της κυβέρνησης

Κλίμα αποσταθεροποίησης «βλέπει» το Μαξίμου – Αυξάνονται οι φόβοι για την συνοχή των κομμάτων της κυβέρνησης | Newsit.gr

Μέχρι και μια εβδομάδα πριν όλοι τόνιζαν με έμφαση πόσο έχει αλλάξει το κλίμα. Η προσπάθεια και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης να αλλάξει η εικόνα εκείνων που ασκούν εξουσία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό φαινόταν να αποδίδει καρπούς.

Στις προτεραιότητες των τριών κομμάτων ήταν, εκτός από τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πως θα έπειθαν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο νυν πολιτικό σύστημα να προσπαθήσει για την ανάκαμψη μέσα από την υπερψήφιση των πολύ σκληρών μέτρων των 11,5 δις.

Και ξαφνικά, μέσα σε λίγα 24ωρα το κλίμα αυτό άλλαξε. Η σκανδαλολογία επέστρεψε δριμύτερη και μάλιστα αγγίζει μέχρι και το τρίτο τη τάξει αξίωμα της χώρας, μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ερευνών που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, το νοσηρό κλίμα υπερισχύει και προβληματίζει τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα επιτελεία των άλλων δυο κομμάτων που συγκυβερνούν.

Και τα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοικτά αφορούν τους πολίτες, όπως το σύνολο των μέτρων των 11,5 δις και τι θα περιλαμβάνουν μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μέσα στον κουρνιαχτό που σηκώνει η σκανδαλολογία.

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζεται η ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια και άμεσες διευκρινίσεις ώστε να υπάρχουν σκιές, ενώ ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μέσω twitter επισημαίνει ότι όσων τα ονόματα εμπλέκονται πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις που βρίσκονται.

Ένας άλλος λόγος ανησυχίας, είναι ποιός θα «χρησιμοποιήσει» τις «αποκαλύψεις» έτσι ώστε οι πολίτες να ξεσηκωθούν και πάλι εναντίον του «σάπιου πολιτικού συστήματος». Και εδώ ο λαϊκισμός θα βρεί εύφορο έδαφος για να φυτρώσει.

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για «αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας».

Η παραφιλολογία δεν έχει προηγούμενο κι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών έχουν ζητήσει ήδη αρμοδίως να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις που ερευνά το ΣΔΟΕ, ακόμα κι αν δεν έχουν φτάσει στην Δικαιοσύνη.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά ταυτόχρονα ο χρόνος πιέζει για να είναι έτοιμο το πακέτο και να παρουσιαστεί στο Εuro Working Group σε μόλις 3 ημέρες από σήμερα: την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 10’ που έμεινε ο Μεϊμαράκης στο γραφείο του εισαγγελέα…

Έκατσε στον… πάγκο ο Μεϊμαράκης – Αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τα καθήκοντά του – Ζητάει να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η λίστα του ΣΔΟΕ

Μήνυση Βουλγαράκη σε όσους τον εμπλέκουν σε ξέπλυμα χρήματος

Απ.Κακλαμάνης: Δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών που πλούτισαν… Στηρίζουν Μεϊμαράκη οι πολιτικοί αρχηγοί – Το Μαξίμου βλέπει… «άγνωστο πόλεμο» πίσω από τις λίστες του ΣΔΟΕ

Στους οικονομικούς εισαγγελείς η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 33 πολιτικούς – Ελέγχονται καταθέσεις, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία
Αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη λίστα τρεις πρώην υπουργοί

 

 

#TAGS MM