Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κοινό ανακοινωθέν για το Κυπριακό ζητά ο γγ του ΟΗΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αισιόδοξος πως μετά τις συνομιλίες στους στη Λευκωσία Δημήτρης Χριστόφιας και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν επί των θεμάτων που συμφώνησαν, εμφανίστηκε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν.

«Ελπίζουμε ότι οι δύο ηγέτες μπορούν να εκδώσουν κάποιο είδος κοινού ανακοινωθέντος πάνω στη συμφωνία που πέτυχαν, κι αυτό είναι η ειλικρινής μου ελπίδα. Ζήτησα από τον κ. Ντάουνερ να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για διευκόλυνση της προόδου», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό σε συνέντευξη Τύπου. 

Όπως σημείωσε πριν δυο μέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ειδικό σύμβουλό του στο θέμα της Κύπρου, Αλεξάντερ Ντάουνερ, επισημαίνοντας ότι είναι «πολύ σημαντικό» που οι «δύο ηγέτες διαπραγματεύονται ξανά», παρά τη «βεβαρημένη προεκλογική» εκστρατεία του Τουρκοκύπριου ηγέτη. «Δεν είμαι σίγουρος πόση πρόοδο σημειώνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στη διάρκεια της επίσκεψής μου τόνισα στους ηγέτες πόσο σημαντικό είναι να επιτύχουν πρόοδο», τόνισε. 

Στη συνέχεια, ο Μπαν Κι μουν αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δήλωση (προς κυπριακές εφημερίδες) του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ήταν «πολύ καλή» και «καλή επίδειξη της δέσμευσης της τουρκικής κυβέρνησης», ενώ μίλησε και για την «υποστήριξη που έλαβε» ο κ. Ντάουνερ από τις κυβερνήσεις της Αθήνας και της Άγκυρας, κατά τη διάρκεια των εκεί επαφών του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε