Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Κοινό μέτωπο Παπανδρέου-Σαμαρά”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Με τη χώρα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται ότι ρίχνονται από κοινού στη μάχη να πεισθεί -επιτέλους- η Ευρώπη να λάβει άμεσα μέτρα

και για συνολική λύση στο οικονομικό πρόβλημα που δεν αφορά μονάχα στις οικονομίες χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία, αλλά στην επιβίωση της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος.

Λίγες μέρες πριν την κρίσιμη Συνόδο Κορυφής όπου ελέω γερμανικών εκλογών και καθώς η Μέρκελ φοβάται να “βάλει το χέρι στην τσέπη” και να ενισχύσει το μηχανισμό, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να παρθεί καμία ουσιαστική απόφαση που θα βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σύμφωνα με “Το Βήμα” τα επιτελεία τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ εκτιμούν ότι η αναβλητικότητα της Ευρώπης θα φέρει την Ελλάδα ενώπιον νέας κρίσης που θα έχει έντονη την πολιτική χροιά.

Φαίνεται ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν το επιθυμεί και έτσι οι δυο άνδρες ρίχνονται ο καθένας στον τομέα του στη μάχη για να πείσουν τους εταίρους.

Ο Γ. Παπανδρέου υποδέχεται την Παρασκευή και το Σάββατο τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές στην Αθήνα και στη συνέχεια έχει κρίσιμη συνάντηση στο Παρίσι με το Νικολά Σαρκοζί.

Στόχος είναι να επιδιωχθεί η διαμόρφωση μίας κοινής γραμμής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, εν όψει των κρίσιμων συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται την Παρασκευή στο Ελσίνκι, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Εκεί θα βρίσκονται τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αναμένεται επίσης να υπάρξει και συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, χώρα η οποία επίσης έχει προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.

Βέβαια τα επιτελεία των δύο κομμάτων δεν επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει “κοινή γραμμή”, ωστόσο θυμίζουν ότι στην παρούσα κατάσταση υπάρχει ανάγκη χάραξης εθνικής γραμμής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε