Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κοινωνικό Μέρισμα – Αχτσιόγλου: Κατέθεσε τους πίνακες με τα κριτήρια και τα ποσά του επιδόματος

κοινωνικό μέρισμα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η αύξηση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας και η πάταξη της αδήλωτης εργασίας είναι αυτή που έφερε αύξηση στα έσοδα του ΕΦΚΑ και με την σειρά τους δημιούργησαν το υπερ-πλεόνασμα, ανέφερε η υπουργός Εργασίας, ‘Εφη Αχτσιόγλου.

Και πρόσθεσε, απαντώντας στην αντιπολίτευση, πως «δεν υπήρξε καμία αύξηση των εισφορών, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες καταβάλουν όσα κατέβαλαν και δεν έχει υπάρξει καμία υπερεισφορδότηση…».
Η υπουργός Εργασίας είπε πως οι αυξήσεις στα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος δεν οφείλονται στη μη εκκαθάριση και απόδοση συντάξεων, αλλά το όφελος που έχει καταγραφεί στο σκέλος αυτό είναι καθαρά από τις εκκαθαρίσεις των μητρώων.
Για την αδήλωτη εργασία, η υπουργός είπε ότι το 2013 ήταν στο 31% , το 2104 στο 20%, ενώ εμείς στο τέλος του 2016 καταφέραμε να την μειώσουμε στο 13%. Παράλληλα προανήγγελλε ότι όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το 2017 θα δείξει ότι η αδήλωτη εργασία έχει συρρικνωθεί στο 10%.

Αναφορικά με την επιστροφή των παρατηρήσεων στις συντάξεις που έγιναν 2011-2016, είπε πως αυτή είναι πολιτική απόφαση, δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαστική απόφαση. Απλά υπήρχε μια γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη και αυτή δεν ήταν δικαστική απόφαση. Επομένως αυτή η απόφαση της κυβέρνησης για τις επιστροφές είναι πολιτική.

Η υπουργός Εργασίας κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής με την διαδικασία της νομοθετικής βελτίωσης του πίνακες με τα εισοδήματα και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις