Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοινωνικό μέρισμα – Live η συζήτηση στη Βουλή

Κοινωνικό μέρισμα – Live η συζήτηση στη Βουλή
Φωτογραφία Eurokinissi

– Με ένταση ξεκίνησε και με ένταση… ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το Κοινωνικό μέρισμα
– Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο
– Όλα τα κόμματα υπερψήφισαν, εκτός της Χρυσής Αυγής
– Άγρια κόντρα μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη
– Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr
– Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή

Το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Βουλή. Σήμερα ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η συζήτηση στο κοινοβούλιο αναμένεται να είναι μια ακόμη μάχη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με φόντο την κοινοβουλευτική μάχη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την διανομή του μερίσματος από το υπερ- πλεόνασμα αλλά και την τροπολογία για την στήριξη των πλημμυροπαθών στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τις άλλες περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία. Μια μετωπική γενικευμένη σύγκρουση για την οικονομία αλλά και την φονική τραγωδία στην Δυτική Αττική από τις πλημμύρες.

Πεδίο αντιπαράθεσης αναμένεται να είναι και τα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, όπου τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα μια δικηγόρος.

Δείτε LIVE τη συζήτηση

Λεπτό προς λεπτό η συζήτηση στη Βουλή στο live blog του newsit.gr

Μάχη!

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα γίνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού μετά τις φονικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική αλλά και σε όσα έγιναν στα Εξάρχεια με τον σοβαρό τραυματισμό δικηγόρου κατά τα επεισόδια της 17ης Νοέμβρη.

Την πρώτη της εμφάνιση ως ηγέτης του νέου φορέα της κεντροαριστεράς θα κάνει και η Φώφη Γεννηματά.

Το κοινωνικό μέρισμα

Μια ειδική φόρμα έχει διαμορφωθεί στο Taxisnet για το Κοινωνικό Μέρισμα. Εκεί οι δικαιούχοι θα πρέπει να “μπουν” για να κάνουν την αίτηση.

Η ειδική φόρμα θα έχει πολλά από τα στοιχεία προσυμπληρωμένα και οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα πεδία που θα τους ζητούνται.

Για την αίτηση οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος θα πρέπει να μπουν στην σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Μπορείτε να να μπείτε απλά με μια κίνηση κάνοντας “κλικ” ΕΔΩ

Προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, αν και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα τα ποσά θα διανεμηθούν ως τα Χριστούγεννα και τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις