Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κομισιόν: Άμεσα η απάντηση Μπαρόζο στην επιστολή Παπανδρέου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε πως άμεσα θα υπάρξει και απάντητη του κ. Μπαρόζο στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ υπενθύμισε ότι η πρόταση Μπαρόζο έτυχε καλής υποδοχής στην τελευταία σύνοδο Κορυφής ανέφερε τα εξής:

Σε ό,τι αφορά την τεχνική βοήθεια, αυτή θα αφορά την παροχή εμπειρογνωμοσύνης τόσο από τις κοινοτικές υπηρεσίες όσο και από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ που επιθυμούν να συμβάλουν.

Θα αφορά κατά βάση την αύξηση της απορροφητικότητας των ελληνικών αρχών από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φορολογικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος επί του θέματος αυτού διεξάγονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση των εκταμιεύσεων των κοινοτικών κονδυλίων, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι το θέμα αυτό μελετάται καθώς και το θέμα της μείωσης της εθνικής συμμετοχής στην υλοποίηση των έργων.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε πως στην παρούσα φάση δεν μπορεί ακόμα να μπει σε λεπτομέρειες, σημείωσε ωστόσο ότι όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν στην απάντηση που θα στείλει στο εγγύς μέλλον ο πρόεδρος της επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο στον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή Παπανδρέου σε Μπαρόζο – Ζητά ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε