Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κομισιόν: Η Ελλάδα θα αποφασίσει πως θα γίνει η επαναγορά ομολόγων

Κομισιόν: Η Ελλάδα θα αποφασίσει πως θα γίνει η επαναγορά ομολόγων

Μπορεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να συνεδρίαζαν πάνω από 12 ώρες για να βρουν μια λύση στο ελληνική ζήτημα, αλλά ορισμένα σημεία, όπως το πως θα χρηματοδοτηθεί η επαναφορά των ομολόγων, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Από ποιες πήγες τελικά πρόκειται να προέλθει η χρηματοδότηση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων που συμφώνησε το Eurogroup; Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου, Όλι Ρεν, ξεθάρισε πως αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να αποφασίσει η Ελλάδα.

«Οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος απομένει να καθοριστούν (…) είναι ένα ζήτημα που απευθύνεται στις ελληνικές αρχές», τόνισε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ.
Το σύνολο των ομολόγων που ουσιαστικά μπορούν να αγοραστούν από τη χώρα μας είναι αξίας 62 δισεκατομμυρίων.
Επί της ουσίας όμως αυτά που πραγματικά μπαίνουν στο στόχαστρο είναι τα εκτός Ελλάδας ομόλογα που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια τραπεζών και hedge funds. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν εξέφρασε τη βεβαιότητα της Επιτροπής για τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ υπογραμμίζοντας πως τόσο το ανακοινωθέν του Eurogroup όσο και οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ είναι σαφείς.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνίας στο Eurogroup.

Η συμφωνία αυτή υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Επιτροπής για ταχεία εφαρμογή του προγράμματος, διασφαλίζοντας την κατάλληλη στήριξη προς την Ελλάδα, μέχρις ότου να επιστρέψει στις αγορές, εκτίμησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, που έπλεξε και το εγκώμιο της Ελλάδας.

Οι ελληνικές αρχές απέδειξαν ισχυρή δέσμευση προς το πρόγραμμα και η Επιτροπή χαιρετίζει τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τόνισε ο Ζ. Μπαρόζο, ο οποίος επισήμανε ότι η Επιτροπή εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτές οι προσπάθειες αποτελούν την κατάλληλη οδό για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο θα είναι το κέρδος μας από επαναγορά ομολόγων αξίας ως 30 δισ. ευρώ

Πήραμε την δόση αλλά ο έλεγχος θα είναι ασφυκτικός – Επισπεύδεται η επαναγορά χρέους – Όλα όσα αποφασίστηκαν και όλα όσα πρέπει να γίνουν

Πως έκοψαν 40 δισ. από το χρέος

Reuters:Στο 35% της ονομαστικής τιμής η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων

ΟΟΣΑ: Τέλη του 2014 θα δει θετικό ρυθμό ανάπτυξης η Ελλάδα – Μέχρι τότε: η ανεργία θα φτάσει το 27% και η ύφεση θα αρχίσει να μειώνεται από το 2013

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε