Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κομισιόν: Μένουν μερικά ζητήματα έως τη συμφωνία με την Αθήνα

Κομισιόν: Μένουν μερικά ζητήματα έως τη συμφωνία με την Αθήνα

Τις τελευταίες μέρες έχει σημειωθεί μεν ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά ακόμη οριστική συμφωνία, δεν υπάρχει.

Απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα προτού κλείσει η τελική συμφωνία. Αυτή είναι η επίσημη θέση της Κομισιόν, όπως τη διατύπωσε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν και ενώ το απόγευμα συνεδριάζει το Euroworking Group, όπου ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, Π. Τσακλόγλου, θα παρουσιάσει τα μέτρα που έχει αποφασίσει η Αθήνα.

«Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε σημειώσει ουσιαστική πρόοδο. Μένουν μερικά ζητήματα να διευθετηθούν, προτού υπάρξει συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Η Ομάδα Εργασίας των χωρών της ευρωζώνης συνεδριάζει, το απόγευμα στις Βρυξέλλες, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Την Ελλάδα, εκπροσωπεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Εξάλλου, στις 29 και 30 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσουν εκ νέου οι εμπειρογνώμονες των οικονομικών επιτελείων των χωρών της ευρωζώνης, αλλά με την ιδιότητα της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (EFC) και με αντικείμενο την προετοιμασία του τακτικού Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα μέτρα στη Βουλή – Στουρνάρας:Όλα θα είναι ένα άρθρο ακόμα και αν δεν το ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ

Στουρνάρας:Όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο ακόμα και αν δεν το ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ

Οι Financial Times αποκαλύπτουν το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας-Διαβάστε το

Θρίλερ μέσα στη νύχτα – Επαφές Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ως τα μεσάνυχτα – Προχωρούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χωρίς τη ΔΗΜΑΡ;

Μειώνονται τα τεκμήρια – Φωτιά ο φόρος στα επιδόματα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε