Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Το τρυφερό μήνυμα της Ντόρας για τα γενέθλια του

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου

Το 98ο έτος της ηλικίας του συμπληρώνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και περπατά πια στα 99. Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1918 και δεν ήταν δυνατόν η κόρη του, Ντόρα Μπακογιάνη, να μην του ευχηθεί χρόνια πολλά.

Το έκανε και μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, με ένα τρυφερό μήνυμα. «Χρόνια πολλά στον καλύτερο και τρυφερότερο πατέρα αλλά και στον πολιτικό που βλέπει τη δικαίωση για τις αλήθειες που είπε στους Έλληνες» έγραψε και μαζί με το μήνυμα ανέβασε και μια φωτογραφία του πατέρα της.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1918 στη συνοικία Χαλεπά των Χανίων, στο ίδιο σπίτι όπου υπογράφηκε η συνθήκη της Χαλέπας, η οποία έδινε τα πρώτα δικαιώματα στους Κρήτες.

Δευτερότοκος γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Σταυρούλας Πλουμιδάκη και εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του ιδρυτή του κόμματος των Ξυπολήτων, το οποίο στη συνέχεια ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετονόμασε σε Κόμμα των Φιλελευθέρων. Γιαγιά του ήταν η Κατίγκω Βενιζέλου, αδερφή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Το 1953 παντρεύτηκε την Μαρίκα Γιαννούκου με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά: την Ντόρα, τον Κυριάκο, την Αλεξάνδρα και την Κατερίνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε