Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κωνσταντοπούλου: Βάλτε τις κάμερες να γράφουν, να βλέπουμε αντιδράσεις!

Κωνσταντοπούλου: Βάλτε τις κάμερες να γράφουν, να βλέπουμε αντιδράσεις!

Κάμερες και ονόματα (των πρακτικογράφων) ζήτησε την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Προανακριτικής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και είχε σύμμαχο τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής!

Η προανακριτική επιτροπή που θα ερευνήσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ξεκίνησε τις εργασίες της την Τετάρτη σε… εκρηκτικό κλίμα. Φρόντισε γι’ αυτό και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλωσε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όταν ο βουλευτής της ΝΔ της είπε «μιλάς εσύ που ο πατέρας σου το ’89 αθώωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου;». Είχε προηγηθεί η ατάκα της κας Κωνσταντοπουλου πως «όλες οι επιτροπές της Βουλής έχουν αθωώσει τους πάντες».

Υπήρχαν κι άλλα όμως. Αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι η τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ πως οι κάμερες που υπάρχουν στην αίθουσα της συνεδρίασης πρέπει να γράφουν για να μπορούν οι βουλευτές να βλέπουν τις αντιδράσεις των μαρτύρων που θα κληθούν. «Για να βλέπουμε αν τρέμει ή αν ιδρώνει ο μάρτυρας» φέρεται να είπε στην Επιτροπή.
Με την πρόταση αυτή συμφώνησε αμέσως ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή, Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο… στόχαστρο της βρέθηκαν και οι πρακτικογράφοι. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να μάθει τα ονόματα των πρακτικογράφων, ποιος τους επέλεξε, με ποια κριτήρια και αν είναι εχέμυθοι, ενώ ζήτησε αν αλλάξει ο πρακτικογράφος, ο νέος να εγκρίνεται από την Επιτροπή!

Η πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι ζήτησε την καταγραφή των καμερών για αρχειακούς λόγους, με αφορμή επεισόδιο που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε άλλη Επιτροπή και για τους πρακτικογράφους πως ζήτησε τα στοιχεία τους για να ξέρουν τα μέλη της Επιτροπής ποιοι βρίσκονται στην αίθουσα και δεν έθεσε θέμα εχεμύθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγριεμένοι στην Προανακριτική! Όλοι οι απολαυστικοί διάλογοι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μέχρι έξω άκουγαν τις φωνές της Κωνσταντοπούλου στον Βαρβιτσιώτη

Ένταση με το καλημέρα σας! Κωνσταντοπούλου σε Μαρκογιαννάκη: Είσαι αναξιόπιστος!

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – 4ο… κόμμα οι αναποφάσιστοι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε