Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κοντονής για φωτιές: Η ΝΔ στερείται κοινής λογικής και αντίληψης

Κοντονής για φωτιές: Η ΝΔ στερείται κοινής λογικής και αντίληψης

Κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεσπάσει με “φόντο” τις πυρκαγιές. Μεταξύ άλλων η κόντρα πυροδοτήθηκε από όσα ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη από την Ζάκυνθο όπου βρίσκεται περί οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα» και επεσήμανε: «Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;».

Στις δηλώσεις απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επισημάνοντας μεταξύ άλλων πως”η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας”.

Πριν από λίγο ο κ. Κοντονής σε νεότερη δήλωση του, τόνισε από τη Ζάκυνθο όπου βρίσκεται τόνισε :”Αν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οι πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται συγχρόνως με πολλές εστίες,όχι απλά σε έναν Νομό, αλλά σε μία Κοινότητα συνιστούν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, όταν δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όταν σε έναν Νομό υποχωρεί ένα μέτωπο πυρκαγιάς και την ίδια στιγμή εκδηλώνονται δύο ή και περισσότερα τα οποία οδηγούν σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που μάχονται εδώ και πολλές μέρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ηγεσία της Ν. Δ ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης. Και τα δύο είναι σε κάθε περίπτωση επικίνδυνα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις