Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κόντρες πρωτοκλασάτων υπουργών – Στα μαχαίρια Ραγκούσης-Παπακωνσταντίνου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ασυνεννοησία και οι κόντρες μεταξύ κορυφαίων υπουργών έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και ο Γ. Παπανδρέου δέχεται ήδη εισηγήσεις για το τι πρέπει να αλλάξει στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο συντονισμός φαίνεται πως είναι το μεγάλο αγκάθι για το κυβερνητικό σχήμα και λίγο πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου την Τρίτη θα συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ, έρχονται και οι εισηγήσεις για το τι πρέπει να αλλάξει, ώστε φαινόμενα σαν αυτά της προηγούμενης εβδομάδας να μην επαναληφθούν.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πολλά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ήταν ο μυστικός χειρισμός ενός πολύ σοβαρού θέματος, αυτό των 50 δισ. που πρέπει να βρεθούν μέσω αποκρατικοποιήσεων μέχρι το 2012, από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει όχι μόνο τα βέλη της αντιπολίτευσης αλλά και των ίδιων των συναδέλφων του.

Η ομάδα σχεδιασμού που είχε συστήσει ο πρωθυπουργός επί της ουσίας έμεινε στα… χαρτιά και κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, απέχουν. Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, αν και φέρεται να βρίσκεται σε δυσμενή θέση, χαρακτηρίζει, στο Έθνος της Κυριακής, τις κόντρες μεταξύ κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης «δημιουργικό διάλογο».

Δεν είναι, όμως, μόνο η κόντρα Παπακωνσταντίνου-Ραγκούση. Στα μέσα της εβδομάδας δημιουργήθηκε σύγχυση στις τάξεις του υπουργικού συμβουλίου και στους πολίτες από την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους, την οποία η κυβέρνηση πήρε πίσω άρον άρον και μετά από παρέμβαση Παπανδρέου, κόντρα σε υψηλούς τόνους ανάμεσα σε Ραγκούση και Μπιρμπίλη και αφού ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος ζήτησε δήμοσια συγγνώμη.

Δείγμα μη καλής λειτουργίας και η υπαναχώρηση στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων μετά την έντονη αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, με τον Χρήστο Πρώτοπαπα να καλεί τον Φίλιππο Σαχινίδη να αποσύρει τη διάταξη για τους δικηγόρους.

Ανάμεσα στις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός είναι αυτή ενός νέου ανασχηματισμού ώστε να αλλάξει η εικόνα της κυβέρνησης. Καλά πληροφορημένες πήγες, όμως, τονίζουν πως οποιαδήποτε απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί πριν από τις 25 Μαρτίου και την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης

Ασυνενοησία και ευθυνοφοβία στην κυβέρνηση επί μια εβδομάδα – Ψάχνει λύση εκτός από ανασχηματισμό ο Παπανδρέου

Με παραίτηση απείλησε η Μπιρμπίλη για την εγκύκλιο των ημιυπαίθριων

Εικόνα διάλυσης στην κυβέρνηση – Δυο ανταρσίες και μια άτακτη υποχώρηση

Πήραν πίσω τα χαράτσια για τους ημιυπαίθριους μετά τον σάλο και το αλαλούμ μεταξύ υπουργείων 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε