Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κουρουμπλής για “παραίτηση”: Ήταν ένα λογοπαίγνιο

Κουρουμπλής - παραίτηση
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Μια δήλωση που έκανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκάλεσε σύγχυση. Και χρειάστηκε μια διευκρινιστική δήλωση από τον υπουργό Ναυτιλίας για την… “παραίτησή” του.

Ήταν ένα λογοπαίγνιο, τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά την αίσθηση πως είχε υποβάλει παραίτηση εξαιτίας της οικολογικής καταστροφής στο Σαρωνικό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Ως υπουργός Ναυτιλίας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι ένας από τους αρμόδιους για το θέμα με την καταστροφή στο Σαρωνικό και την πετρελαιοκηλίδα που καταστρέφει τα πάντα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η παραίτηση

Το πρωί της Πέμπτης (14.09.2017) ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1.

«Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» είπε ερωτηθείς για το εάν σκέφτηκε την παραίτηση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύτηκε από πολλούς ως «παραίτηση» από πλευράς του υπουργού Ναυτιλίας.

«Ήταν λογοπαίγνιο»

Δεν ήταν όμως παραίτηση. Ήταν λογοπαίγνιο, όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός σε διευκρινιστική δήλωση που έκανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Ήταν ένα λογοπαίγνιο που παρερμηνεύτηκε, δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» τόνισε σε δήλωσή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο Κουρουμπλής στην… πετρελαιοκηλίδα

Το πρωί της Πέμπτης (14.09.2017) ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφτηκε στις περιοχές του επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.

Μιλώντας νωρίτερα στα Παραπολιτικά, εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως σε 20-25 μέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα.

«Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις