Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Στον Περισσό υποδέχτηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.

«Στηρίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση του ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η οικονομική και στρατιωτική συνεργασία τής ελληνικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση του Ισραήλ, με αυτό το κράτος δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού, των λαών της περιοχής και βεβαίως να σταματήσει και κάθε συνεργασία και συμμετοχή στα σχέδια του αμερικαάνικού ιμπεριαλισμού». Αυτό δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με τον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, στο Περισσό.

«Ταύτιση απόψεων»

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης ανέφερε:«Στη συνάντησή μας με τον σύντροφο γγ του ΚΚΕ υπήρξε ταύτιση απόψεων, όπως είχαμε πάντα σε σχέση με την αναγνώριση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού για να έχει ελεύθερο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος». «Επίσης, υπήρξε ταύτιση σε σχέση με τον κίνδυνο της εξέλιξης της ανήθικης, επικίνδυνης και απάνθρωπης στάσης των ΗΠΑ όσον αφορά την Ιερουσαλήμ, που αποτελεί και θα αποτελεί ένα μέρος των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα» πρόσθεσε.

Ο κ. Τουμπάσι επισήμανε ότι «αυτή η εξέλιξη με τη στάση των ΗΠΑ θα σύρει την περιοχή στο άγνωστο και προς νέους κύκλους βίας που δεν επιθυμούμε, γιατί εμείς θέλουμε μία λύση με ειρήνη και τη λύση των δύο κρατών».

«Επίσης, σε αυτήν τη συνάντηση τονίσαμε τον κίνδυνο των συνεπειών αυτής της απόφασης που ενθαρρύνει τη συνέχιση και διαιώνιση της κατοχής τού Ισραήλ επί των παλαιστινιακών εδαφών. Νομίζουμε, από κοινού, ότι η αντιμετώπιση της θέσης των ΗΠΑ γίνεται με την άμεση αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, ως απάντηση από τα κράτη που δεν έχουν ακόμα προβεί στην πλήρη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους» κατέληξε ο πρέσβης της Παλαιστιακής Αρχής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις