Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κουβέλης για… πρωθυπουργός με κυβέρνηση ΝΔ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό είναι μέσα σε λίγες λέξεις το συμπέρασμά μιας ακόμη δημοσκόπησης, που δίνει στη Νέα Δημοκρατία σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

Η ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να μεγαλώνει αποκαλύπτει έρευνα της Alco για το Kontra Channel. Η ΝΔ προηγείται με 8,5% και λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 21,4% έναντι 12,9% του ΠΑΣΟΚ.

Εντυπωσιακή είναι η δυναμική που έχει αποκτήσει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, που συγκεντρώνει 6,9% και είναι πίσω από το ΚΚΕ (9,3%), αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ (6%) και το ΛΑΟΣ (5%). Εντυπωσιακό και το ποσοστό της αποχής (15,8%).

Οι αρνητική γνώμη των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση (έγινε το διάστημα 6-12/12) υπερισχύουν των θετικών. Πιο… συμπαθής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Φώτης Κουβέλης (35% θετικές γνώμες και 56% αρνητικές), με τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί (26%-66%) και τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι και πάλι τελευταίος, με 86% αρνητικές γνώμες και μόλις 11% θετικές…

Όσο για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές; Το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η καλύτερη περίοδος είναι «όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες».

Μοιρασμένες οι γνώμες (39% θετικές και 40% αρνητικές) για τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ όσον αφορά στο εσωκομματικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες θεωρούν ότι πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να θεωρείται ο καταλληλότερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα ανοίξει τη διαδοχή ο Γιώργος στο Πολιτικό Συμβούλιο;

Προωθείται δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ – Πιέζουν τον Παπανδρέου να “ανοίξει” τα χαρτιά του

Παπαδήμος για πρωθυπουργός – Στα Τάρταρα το ΠΑΣΟΚ – Όλες οι δημοσκοπήσεις

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO για το NEWSIT: Οι πολίτες λένε ναι στον Παπαδήμο (68%) αλλά διχάζονται για την κυβέρνηση (43% θετικά)

Η δημοσκόπηση της Alco και του Newsit σε Reuters & Bloomberg

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε