Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κουβέλης: Καμία προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Κουβέλης: Καμία προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Ο διάλογος, αν δεν έχει το στοιχείο της αμφίδρομης επικοινωνίας, γίνεται ακρόαση και μονόλογος και τελικά δεν προσφέρει στην κοινωνία, ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση διαλόγου που απηύθυνε ο πρωθυπουργός

Γιώργος Παπανδρέου στην Δημοκρατική Αριστερά την περασμένη Πέμπτη στο συνέδριο του κόμματος.

Συνοψίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Κουβέλης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Δημοκρατική Αριστερά καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που όμως δεν έχουν εισακουστεί. Απαντώντας σε τοποθετήσεις συνέδρων, ο κ. Κουβέλης δήλωσε απερίφραστα ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα και κατηγόρησε όσους διαδίδουν το αντίθετο ότι διαστρεβλώνουν τις θέσεις και την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει συνεργασία σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι η προγραμματική σύγκλιση και φερεγγυότητα, κάτι που όπως είπε δεν υφίσταται. Αντίθετα ο κ. Κουβέλης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μιά ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων που να περιλαμβάνει την Δημοκρατική Αριστερά, δυνάμεις της Οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας και ανένταχτων ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αλλαγές.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Κουβέλης είπε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι συντηρητική και πρότεινε την αναδιαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους και κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη θέση για τη δημιουργία δημόσιου τραπεζικού πυλώνα που να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να δρομολογηθεί η αναπτυξιακή πορεία .

Ακόμη ο κ. Κουβέλης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να φορολογεί τους εργαζόμενους, ενώ όπως είπε δεν έχει αντιμετωπίσει καθόλου την φοροδιαφυγή, την παραοικονομία και την διαφθορά.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται το απόγευμα της Κυριακής με την εκλογή προέδρου, γραμματέα και Κεντρικής Επιτροπής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε