Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κουβέλης: Ναι στα μέτρα, αλλά με ανάπτυξη

Κουβέλης: Ναι στα μέτρα, αλλά με ανάπτυξη

Δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση για τη ΔΗΜΑΡ λέει ο Φώτης Κουβέλης

Σε συνένευξή του στην “Καθημερινή” ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι το κόμμα του δεν είναι με το ένα πόδι έξω απ’ την κυβέρνηση, στηρίζει το κυβερνητικό έργο, αλλά όχι χωρίς παρεμβάσεις.

Μιλά για ένα περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει μετά τις εκλογές του Ιουνίου και θεωρεί απαραίτητες τις κινήσεις που γίνονται, αρκεί όπως τονίζει να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα.

“Θέλω να επιτύχει το κυβερνητικό έργο, αλλά δεν το στηρίζω άκριτα. Το αν θα θα δώσουμε την ψήφο μας υπέρ των μέτρων είναι κάτι που θα συναρτηθεί με το ποια θα είναι τελικώς τα μέτρα και ποιο θα είναι το ευρύτερο πλαίσιο των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα τα περιβάλλει. Θεωρείστε δεδομένο βέβαια ότι η προσπάθειά μας είναι να υπάρξουν όλες εκείνες οι αποφάσεις που θα επιτρέψουν και την αποτελεσματικότητά τους και την βιωσιμότητα της ίδιας της κυβέρνησης, την σταθερότητα της οποίας δεν προτιθέμεθα άνευ λόγου να διακυβεύσουμε” αναφέρει ο κ. Κουβέλης τονίζοντας πως η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ζητήσει η ψηφοφορία των μέτρων να πάρει τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης:
“Κάτι τέτοιο δεν έχει προταθεί από την ΔΗΜΑΡ. Δεν συμφωνώ με τη συγκεκριμένη πρόταση. Η ΔΗΜΑΡ δεν αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση έχοντας το ένα πόδι έξω απ αυτήν. Έχουμε πλήρη επίγνωση όλων όσων συνιστούν τη δύσκολη πραγματικότητα για την κοινωνία, αλλά θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα πετύχει το κυβερνητικό έργο”

Ως προς τις εσωκομματικές αντιδράσεις ο κ. Κουβέλης τονίζει πως δεν θα πρέπει κάποιοι να προδικάζουν τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές που εκφράζονται κατά των μέτρων:
“Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και ο κάθε βουλευτής διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις του. Δεν έχουμε καταστατικές ρυθμίσεις διαγραφών. Από εκεί και πέρα ο καθένας εξ ημών θα πρέπει να λάβει θέση και στο «δια ταύτα». Αλλά θα σας έλεγα μην σπεύδετε να προδικάσετε ούτε τη θέση του κ. Βουδούρη, ούτε του κ. Μιχελογιαννάκη.”

Διαβάστε επίσης:
Μην είδατε τον υπουργό; – Οι … άφαντοι που αφήνουν τη δουλειά για άλλους

Νέα δημοσκόπηση φέρνει μπροστά τη Νέα Δημοκρατία

“Βοηθούν την Ελλάδα να αυτοκτονήσει”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε