Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κουβέλης: Πολλαπλασιάστε τη δύναμη της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές

Κουβέλης: Πολλαπλασιάστε τη δύναμη της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε από τον υπηρεσιακή κυβέρνηση να παράσχει την απαραίτητη πολιτική ουδετερότητα.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αμιγώς υπηρεσιακή, να εξασφαλίζει την πολιτική ουδετερότητα και υπό το πρίσμα αυτό, είναι προφανές ότι δεν θα πρέπει να προβεί στην έκδοση κανονιστικών πράξεων και διαταγμάτων, τα οποία αφορούν σε πολιτικές πράξεις ουσίας, που έχουν σχέση με πάρα πολλά ζητήματα, με ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν από μία κυβέρνηση, η οποία θα προέλθει από τις προσεχείς εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στη συζήτηση στο προεδρικό μέγαρο για τον σχηματισμό της υπηρσιακής κυβέρνησης.

Ενόψει των νέων εκλογών ο κ. Κουβέλης ζήτησε από τον ελληνικό λαό να πολλαπλασιάσει τη δύναμη που έδωσε στη ΔΗΜΑΡ, γιατί, όπως είπε, έχουμε αποδείξει ότι αυτή τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός, την κάναμε δύναμη συνέπειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας.

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε, στο πλαίσιο αυτό, να εφαρμοστεί το άρθρο 37 του Συντάγματος, προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιλέξει έναν εκ των τριών δικαστικών λειτουργών, των τριών αντιστοίχων ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπηρετώντας ακριβώς την πολιτική ουδετερότητα, που πρέπει να έχει αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δεν έκανα καμία πρόταση αναφορικά με ονόματα υπουργών. Το μόνο που ζήτησα και συμφώνησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ,πρόσθεσε, είναι ότι το υπουργικό σχήμα θα πρέπει να είναι το κατά δυνατόν μικρότερο, δηλαδή ένας υπουργός για κάθε υπουργείο και σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί σε κάποιο υπουργείο, υφυπουργός και το επιβάλουν οι ανάγκες να υπάρξει και τέτοιος.

Ως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού ο κ. Κουβέλης είπε ότι υποστήριξε και την άποψη, η οποία έγινε και αποδεκτή, ότι δεν πρέπει να υπάρχει στη θέση του πρωθυπουργού πρόσωπο που θα προσδιορίζεται με πολιτικά χαρακτηριστικά, πολύ δε περισσότερο με κομματικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε