Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κουβέλης: Το φορολογικό πρέπει να είναι απλό και δίκαιο

Κουβέλης: Το φορολογικό πρέπει να είναι απλό και δίκαιο

O Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματός του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φορολογικό τονίζοντας ότι πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα.

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι αυτό «πρέπει να είναι απλό και δίκαιο, να υπακούει στην αρχή «περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «το νεο φορολογικό πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα, να αντιμετωπίζει με ενιαία κλίμακα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα και να προβλέπει ρυθμίσεις για τα τέκνα».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την καταγραφή και τον έλεγχο του συνόλου των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων.

Για τον εκλογικό νόμου, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή», για να προχωρήσει η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, τα οποία αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή της ΔΗΜΑΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοιχτή σύγκρουση Κουβέλη – Σαμαρά – Απαράδεκτη η εγκύκλιος για την ιθαγένεια λέει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε