Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κουβέλης:”Δεν συζητήσαμε ανασχηματισμό”-Βενιζέλος:”Άμεσος στόχος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι των τραπεζιτών”

Κουβέλης:”Δεν συζητήσαμε ανασχηματισμό”-Βενιζέλος:”Άμεσος στόχος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι των τραπεζιτών”

– Σχεδόν 2 ώρες κράτησε η συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου Κουβέλη στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών
– Τόσο ο Κουβέλης όσο και ο Βενιζέλος δήλωσαν πως δεν είπαν ούτε κουβέντα στη σύσκεψη για ανασχηματισμό
– Ξάφνιασε με την αινιγματική-βιτριολική δήλωση τους για τους τραπεζίτες ο Ευ.Βενιζέλος

Πρώτος βγήκε από το Μαξίμου ο Γ. Στουρνάρας, αφού ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup.
“Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε” απάντησε στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών, τις επόμενες μέρες, ο ΟΔΔΗΧ θα ανακοινώσει πως θα γίνει η επαναγορά ομολόγων.

Περίπου στις 11.40 έκανε δηλώσεις εξερχόμενος από το Μαξίμου και ο Φ.Κουβέλης.
”Εξαιρετικά θετική εξέλιξη” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όσα έγιναν στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε:
”Τώρα πρέπει να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία με νέες θέσεις εργασίας.Πρέπει να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας”
Όπως είπε ο Φ. Κουβέλης επιβεβαιώθηκε η στρατηγική της ΔΗΜΑΡ για στήριξη της κυβέρνησης, ενώ στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων απάντησε με έμφαση πως ”δεν συζήτησαν θέμα ανασχηματισμού”.

Πέντε λεπτά αργότερα βγήκε ο Ευ.Βενιζέλος που επέλεξε να ξεκινήσει τις δηλώσεις του λέγοντας πως πρέπει να αξιοποιηθεί η συμφωνία του Eurogroup προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και των πολιτών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως ”Έχει αλλάξει το κλίμα, να νιώσουν οι Έλληνες πιο σίγουροι”.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε με την δηλητηριώδη ατάκα του :”Άμεσος στόχος είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι των τραπεζιτών”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε