Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρέτσος: Νομοσχέδιο για τις άδειες ραδιοφωνικών σταθμών στο τέλος Αυγούστου

Κρέτσος: Νομοσχέδιο για τις άδειες ραδιοφωνικών σταθμών στο τέλος Αυγούστου
Φωτογραφία αρχείου

Νομοσχέδιο για τις άδειες ραδιοφωνικών σταθμών επεξεργάζεται η κυβέρνηση και μάλιστα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, προς το τέλος του Αυγούστου, σύμφωνα με όσα είπε ο Λευτέρης Κρέτσος στο Α’ Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν ραδιοφωνικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απάντησε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε και στο ψηφιακό ραδιόφωνο, που είναι και μέλημα της κυβέρνησης. Όπως σημείωσε, το ψηφιακό ραδιόφωνο επιτρέπει γύρω στους 15 με 18 πανελλαδικής εμβέλειας ραδιοφωνικούς σταθμούς και 60 έως 68 ανά νομό. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστεί δυνατή η εκπομπή ψηφιακού ραδιοφωνικού σήματος το επόμενο εξάμηνο.

Σχετικά με τις θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο κ. Κρέτσος τόνισε πως αυτές διασφαλίζονται με την αδειοδότηση.

Επιπλέον, ο κ. Κρέτσος επισήμανε πως ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έχει ουσιαστικά ξεκινήσει από τη στιγμή που το ΕΣΡ αποφάσισε τον αριθμό τους και την ελάχιστη τιμή εκκίνησης, που λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του περσινού διαγωνισμού. Επιπλέον, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών, από την ώρα που θα αρχίσει, με βάση ό,τι ισχύει στις περιπτώσεις ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών.

Το πότε και το πώς θα διεξαχθεί η δημοπρασία είναι καθαρά στην ευχέρεια του ΕΣΡ, είπε ο κ. Κρέτσος και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι έτοιμη να συνδράμει, αν της ζητηθεί, προσθέτοντας πως η επιθυμία της είναι να γίνει γρήγορα, διότι είναι συνταγματική υποχρέωση και διότι αντίκειται στις αρχές του κράτους δικαίου το γεγονός ότι 27 και πλέον χρόνια τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς κανονική άδεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις