Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρίσιμες επαφές του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Σήμερα γίνονται οι συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς χωρίς όμως, όπως φαίνεται, να υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για συναίνεση.
 

Αντιθέτως τα κόμματα έχουν ήδη πάρει θέσεις μάχης, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ελπίζει πλέον σε θετικές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ώστε να περιοριστούν και οι αντιδράσεις στο εσωκομματικό μέτωπο.
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», τονίζει χαρακτηριστικά πως η εποχή της συναίνεσης ήταν πέρυσι και κατηγορεί ευθέως τον Πρωθυπουργό για αναξιοπιστία.
 
Από την άλλη, τα κόμματα της Αριστεράς ξεκαθαρίζουν πως δεν θα συναινέσουν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά το «ναι» στο μνημόνιο, τώρα εκφράζει ευθεία αντίθεση στις κυβερνητικές επιλογές.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Ο κ. Παπανδρέου συναντάται από τις 10 π.μ. με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στις 14.15 θα συναντηθεί με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 15.30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 16.45 με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί όμως στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 18:00 μ.μ., με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 19:00 μ.μ., με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός αναχωρεί για το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί την επομένη με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προσπαθώντας να ανατρέψει το κλίμα νευρικότητας που προκαλεί η στάση της Γερμανίας εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 11 Μαρτίου και, κυρίως, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25 Μαρτίου.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε