Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κριτική Α. Τσίπρα για επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συκοφάντηση του αγροτικού κινήματος.

Έντονα επικριτικός για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην συνδέει την προσπάθεια για έξοδο από την οικονομική κρίση με τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. 

«Έχουν περάσει 10 χρόνια, είχαμε 4 εκλογικές αναμετρήσεις και δύο εναλλαγές κυβερνήσεων, όλες στο όνομα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς. Χάσαμε όλες τις ευκαιρίες. Χάσαμε δύο συνταγματικές αναθεωρήσεις, όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έδιναν διέξοδο. Δέκα χρόνια πριν και, συνάδελφοι των κομμάτων εξουσίας, σχηματίζατε ουρά για να γνωρίσετε και να συναντήσετε τον κ Χριστοφοράκο και σήμερα κανείς δεν τον γνωρίζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας,

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για προσπάθεια «απίστευτης και εξοργιστικής επίθεσης συκοφαντίας» και υποστήριξε ότι «αγωνίζονται για το δικαίωμα τους να ζουν με αξιοπρέπεια, να μένουν στον τόπο τους και να καλλιεργούν την γη τους».

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη ριζικής αλλαγής της συλλογικής οικονομικής οργάνωσης των αγροτών. «Ένας βασικός λόγος που εξεγείρονται είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων. Ούτε τα μισά από όσα δικαιούνται δεν πήραν. Αν σκοπεύετε κύριε πρωθυπουργέ στα αλήθεια να προστατέψετε τους αγρότες εξασφαλίστε το εισόδημα και τον μόχθο τους», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις στην οικονομία, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι πέρασε από τη βουλή σε μια συζήτηση το Πρόγραμμα Σταθερότητας και γνωστοποίησε ότι το κόμμα του θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε