Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ξεκινάει η δίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μία από τις αναμενόμενες δίκες του νέου δικαστικού έτους το οποίο άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα ενώπιον του Β΄Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθεται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας, Ιωάννης Διώτης, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και συγκεκριμένα τους χειρισμούς του από την στιγμή που έλαβε στα χέρια του τη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας και μετά.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη δίκη για την σκανδαλώδη υπόθεση μετά το Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε τον πρώην Τσάρο της Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί για την υπόθεση και το οποίο έστειλε τον κ. Διώτη στο εδώλιο, στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταλογίζεται το γεγονός πως παρότι έλαβε όλη την λίστα Λαγκάρντ δεν προέβη στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ενώ, παράλληλα απορρίπτεται ο ισχυρισμός του πως επρόκειτο για παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της απιστίας στη υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς εντός της δικαστικής αιθούσης θα βρεθεί για να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Διώτη την επίμαχη περίοδο.
Σημειώνεται ότι η δίκη έχει ήδη αναβληθεί μία φορά.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε