Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ξεροσφύρι στο Μαξίμου

Οι δημοσιογράφοι έφτασαν λίγο μετά τις 7 στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ραντεβού με τον πρωθυπουργό ήταν για τις 8. Ονομάστηκε ραντεβού γνωριμίας. Ολοι τους οδηγήθηκαν στα υπόγεια του Μαξίμου εκεί που είναι και το γραφείο Τύπου. Και περίμεναν.

Στις 8 και πέντε τους οδήγησαν στον χώρο που θα έβλεπαν τον κ. Παπαδήμο.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, χαμογελαστός, χαλαρός και μαζί του οι τρεις σωματοφύλακες. Όλοι τους δημοσιογράφοι: Παντελής Καψής, Δημήτρης Τσιόδρας, Χριστίνα Πουλίδου.

Η χαλαρότητα λίγο έλειψε να φανεί ότι είναι μαγική εικόνα. Ποιός όμως δεν θα έχανε έστω και για λίγο την ψυχραιμία του όταν πάνω από 70 άνθρωποι τρέχουν προς το μέρος σου με προτεταμένο το δεξί χέρι;

Και μάλιστα όταν αυτοί δεν είναι απλοί κανονικοί άνθρωποι αλλά δημοσιογράφοι τότε αγριεύεσαι ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο, η αμηχανία κράτησε για λίγο. Ο κ. Παπαδήμος γρήγορα ανέκτησε την ψυχραιμία του και η κουβέντες που ακολούθησαν έδωσαν εντελώς άλλη εικόνα.

Όλοι συμφώνησαν ότι έδειξε τόσο προσηλωμένος σε αυτό που έχει αναλάβει που ένας δημοσιογράφος τόλμησε να πει χαριτολογώντας: “Οι τροικανοί τελικά είναι λιγότερο τροικανοί”.

Άλλος, ίσως πιο ακραίος και λίγο μπερδεμένος από την γλυκύτητα που εξέπεμπε κάποιες στιγμές ο κ. Παπαδήμος μίλησε για τον “διάβολο με το αγγελικό πρόσωπο”.

Το μενού δεν είχε καμία σχέση με όλα όσα είχαν συνηθίσει στο παρελθόν. Φτωχικό το είπαν κάποιοι. Μνημονιακό κάποιοι άλλοι. Νερό, αναψυκτικό, λευκό και κόκκινο κρασί. Και όλα “ξεροσφύρι”.

Εντύπωση προκάλεσε και η γραμματέας του κ. Παπαδήμου, η Χριστίνα, η οποία σάρωσε όλη την αίθουσα προσπαθώντας κι εκείνη να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερους δημοσιογραφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Παπαδήμος άδειασε το Ρέππα – Πιθανές οι απολύσεις στο δημόσιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε