Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κύπριος πρώην υπουργός ζητούσε επίδομα ανεργίας

Κατηγορίες κατά υπουργού της κυβέρνησης Κληρίδη διατύπωσε στην αποψινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Χριστόφιας.

 Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπουργός προηγούμενης κυβέρνησης, μετά το πέρας της θητείας του αποτάθηκε στο Γραφείο Εργασίας για επίδομα ανεργίας. Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού, τον κάλεσε όμως «να βγει ο ίδιος να το πει και να απολογηθεί». Κανένας είπε, δεν πρέπει να δημαγωγεί, αποκρύβοντας δικά του κατορθώματα.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του αναπληρωτή προέδρου και βουλευτή του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε γραπτή δήλωση εκφράζει τη λύπη του για την «κατάντια και το επίπεδο του προέδρου Χριστόφια» και τον καλεί να κατονομάσει τον υπουργό, δηλώνοντας παράλληλα ότι «το υπονοούμενο του Προέδρου» δεν τον αφορά.

Στη δήλωση ο κ. Νεοφύτου αναφέρει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας επιχείρησε να «φωτογραφήσει» τον πρώην Υπουργό λέγοντας ότι, σήμερα αυτός του ασκεί καθημερινά κριτική. «Εν γνώσει του ότι στην αντίληψη του πολίτη, ο μόνος πρώην Υπουργός του Γλαύκου Κληρίδη, που ασκεί συστηματική κριτική στην κυβερνητική πολιτική των αδιεξόδων είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου», προστίθεται στη δήλωση.

«Το ελάχιστο επίπεδο πολιτικής ηθικής απαιτεί τώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να καθαρίσει τη λάσπη που επιχείρησε να ρίξει στο πρόσωπο μου, διαφορετικά δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τους κοινούς λασπολόγους και συκοφάντες», καταλήγει η δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε