Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κυβέρνηση εσωκομματικής εκτόνωσης – Εκτός κάποιοι… φίλοι – Όλες οι “καραμπόλες”

Κυβέρνηση εσωκομματικής εκτόνωσης – Εκτός κάποιοι… φίλοι – Όλες οι “καραμπόλες”

– Μεγάλο και πάλι το κυβερνητικό σχήμα με 41 μέλη!
– Θύματα: Κατσέλη, Δρούτσας, Μπιρμπίλη – Δυσαρεστημένος ο Γ. Ραγκούσης
– Στα ίδια υπουργεία Διαμαντοπούλου, Παπουτσής, Γερουλάνος, Λοβέρδος
– Μόνο 4 οι γυναίκες – Αναβάθμιση για Μπεγλίτη, Κουτρουμάνη
– Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Σε ένα κυβερνητικό σχήμα που μοναδικό στόχο έχει να κρατηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες κατέληξε ο πρωθυπουργός με μόνο 3 πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον να μένουν εκτός (Δρούτσας, Μπιρμπίλη, Πανάρετος).  Ο κ.Παπανδρέου έριξε γέφυρες στους διαφωνούντες βενιζελικούς βάζοντας στην κυβέρνηση στελέχη που του είχαν ασκήσει δριμύτατη κριτική, όπως τους κ.Κουκουλόπουλο και Οικονόμου.

Είδαμε επίσης να υπουργοποιούνται βουλευτές (Σπηλιόπουλος) που κρατήθηκαν την τελευταία στιγμή να μην ακολουθήσουν τους Φλωρίδη και Νασιώκα στον δρόμο της παραίτησης.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι όμως οτι η καυτή πατάτα της διαχείρισης της Οικονομίας, του Μεσοπρόθεσμου περνάει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο νέος τσάρος, είναι πλεον ο αρμόδιος για την οικονομική πολιτική και εκείνος που θα αναλάβει να βγάλει την χώρα από την κρίση αναλαμβάνοντας τον πιο κρίσιμο τομέα αυτή την στιγμή στην κυβέρνηση.
Ωστόσο, οι αρμοδιότητες που του δόθηκαν θεωρούνται αναβάθμιση.

Ο Θ. Πάγκαλος, μένει τελικά στην κυβέρνηση παρά το γεγονός οτι θεωρείτο ανεπιθύμητο πρόσωπο αφού τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει όσο κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης, ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες του χρέωναν και την αποτυχία στον τομέα των συγχωνεύσεων δημοσίων οργανισμών που είχε αναλάβει εξ’ ολοκλήρου.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος για την μετακίνησή του στο υπουργείο Υποδομών είναι ο Γιάννης Ραγκούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί οτι το υπουργείο του ήταν από τα πιο παραγωγικά, οτι είχε επιτελέσει σημαντικό έργο και οτι κακώς μετακινήθηκε σε ένα άλλο πόστο.

Επίσης, παρά το γεγονός οτι όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή μιλούσαν για ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, η κυβέρνηση είναι μόλις κατά 6 υπουργούς μικρότερη, αφού υπερίσχυσαν οι εσωκομματικές ισορροπίες και έπρεπε να “χωρέσουν” όλοι μέσα σε αυτήν. Τα περι εισόδου τεχνοκρατών στην κυβέρνηση πήγαν περίπατο με μόνο έναν τεχνοκράτη να υπουργοποιείται (τον υφυπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Τζωρτζάκη).

Εκτός κυβέρνησης έμεινε και η κα Λούκα Κατσέλη και ο κ. Διαμαντίδης αλλά και κάποιοι υφυπουργοί όπως η κα Αννα Νταλάρα, η Θ.Τζάκρη, ο Γ. Ντόλιος, ο Δ. Κουσελάς, ο Σπ. Κουβέλης, ο Παν. Ρήγας, ο Σπ. Βούγιας, ο Β.Κεγκέρογλου, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Τηλ. Χυτήρης, και η Ελπ. Τσουρή.

‘Οσο για τους κ. Γερουλάνο και Παμπούκη έμειναν στο νεο κυβερνητικό σχήμα, ο πρωτος χωρίς να μετακινηθεί καθόλου από το υπουργείο του και ο δεύτερος να ξαναμπαίνει στην κυβέρνηση την τελευταία στιγμή ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης παρά τις αντιρρήσεις Βενιζέλου.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιός είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών

Η νέα κυβέρνηση – ‘Ολα τα ονόματα ανα υπουργείο


Ο νέος “τσάρος” της οικονομίας και τα παλιά μέτρα

“Βαθύ ΠΑΣΟΚ” και “Ιλαροτραγωδία”, λένε τα κόμματα για τον ανασχηματισμό

ΝΔ: Κυβέρνηση υπο προθεσμία

Πως έγινε τσάρος της Οικονομίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος – Το ναυάγιο με τον Παπαδήμο – Πως έχασε ο Ρέππας την αντιπροεδρία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε