Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητάει με επιστολή-βόμβα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Την πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, επαναλαμβάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Λιντζέρης, αυτή τη φορά με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Αιτιολογώντας την επιλογή του να καταθέσει τις προτάσεις του με επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου ο βουλευτής αναφέρει ότι θεωρεί αδιανόητο να συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δίνεται ο λόγος στους βουλευτές, ειδικά αυτή την ώρα που αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα.

Αφού αναφέρει ότι η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αδυναμία της κοινωνίας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, επαναφέρει το ερώτημα με ποια αποτελεσματική, ισχυρή, στιβαρή, συναινετική διακυβέρνηση μπορεί να θωρακιστεί η χώρα, αποφεύγοντας τον εξοβελισμό της από την ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο κυβερνητικός βουλευτής υποστηρίζει πως η πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εκτάκτου ανάγκης έχει ωριμάσει και βρίσκει υποστήριξη από πλειάδα στελεχών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και έχει την αποδοχή του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Γι΄ αυτό ζητεί από τον πρωθυπουργό τη κατάθεση συγκεκριμένου πολιτικού και προγραμματικού πλαισίου στους αρχηγούς των κομμάτων και ταυτοχρόνως την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες θα οδηγήσουν στον σχηματισμό μιας αποτελεσματικής, ισχυρής, στιβαρής και συναινετικής διακυβέρνησης.

Η επιστολή αυτή για πολλούς ερμηνεύεται ως πρόθεση του κυβερνητικού βουλευτή να μην παράσχει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοψήφισμα για το «κούρεμα» εξήγγειλε ο πρωθυπουργός – Ζητά και ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του

Μεσάνυχτα της Παρασκευής η ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε