Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης θέλει ο Καρατζαφέρης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης και της ανάγκης κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης τάχθηκε εκ νέου με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Λίγο μετά την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε για «μια ιδιότυπη δικτατορία δανειστών», την οποία για να αντιμετωπίσει η χώρα, «πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά».

Υποστήριξε, επίσης, ότι αυτή η εβδομάδα μπορεί να σημάνει το τέλος «μίας μάλλον απογοητευτικής μεταπολιτευτικής περιόδου και να είναι η αρχή μίας αναγέννησης του Έθνους» και εξέφρασε την ελπίδα ότι τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς «θα βρουν το πολιτικό θάρρος και να πουν το μεγάλο “ναι”».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, σε μια εξαιρετικά κομβική στιγμή για τον τόπο, όπως η σημερινή, οι μικροσκοπιμότητες και οι μικροϋπολογισμοί δεν μπορούν να έχουν θέση.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα υπάρξει το μίνιμουμ της λογικής», όπως είπε και εξήγησε ότι εννοεί πως πρέπει να υπάρξει μιας οικουμενικής αντίληψης σύνθεση για να μπορεί να βγάλει τη χώρα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

«Νομίζω ότι τα γεγονότα υπαγορεύουν σε όλους μας μεγαλύτερη σοβαρότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ – με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη – ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά από κανέναν, «παρά μόνο ως εφεύρημα της στιγμής, για να εξυπηρετήσει πρόσκαιρες πολιτικές αδυναμίες»

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την κα Δαμανάκη λέγοντας: «Όταν η δήλωση προέρχεται από τα χείλη της κας Δαμανάκη, εγώ θα την ανακαλούσα, αν ήμουν στη θέση του Πρωθυπουργού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δραματικές οι εξελίξεις! Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παίζουν με τα νεύρα μας! Χθες “άδειαζαν” την Δαμανάκη σήμερα την καλύπτουν!

Αλέξης Τσίπρας: «Να παραιτηθεί η Δαμανάκη» – Απέφυγε να απαντήσει ο Σαχινίδης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε