Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κυβέρνηση προς αντάρτες: Ψήφος εμπιστοσύνης η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου!

Κυβέρνηση προς αντάρτες: Ψήφος εμπιστοσύνης η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου!

Την Δευτέρα άτυπο υπουργικό, την Τρίτη διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών, την Τετάρτη υπουργικό συμβούλιο και την Πέμπτη κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου προς ψήφιση στην Βουλή.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε νωρίς το μεσημέρι από το Μαξίμου και θεωρείται ως κινηση – απάντηση στους 16 βουλευτές που ζήτησαν την Πέμπτη να συζητηθεί εκτενώς το Μεσοπρόθεσμο πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Επίσης ο ίδιος ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κ.Εξαρχος είπε σήμερα οτι το Μεσοπρόθεσμο θα πάει στην Βουλή ως ένα άρθρο αλλά όχι με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου παρά τις απειλές κυρίως από κάποιους απο τους 16 ότι αν έρθει στην Βουλή ως ένα άρθρο θα το καταψηφίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να προσδώσει στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης παρά το γεγονός οτι “βράζει” η κοινοβουλευτική ομάδα και αυτό φάνηκε ήδη από την Πέμπτη με την επιστολή των 16 οι οποίοι ζητούν να συζητηθεί σε όλα τα όργανα του κόμματος. (διαβάστε την είδηση)

‘Ηδη σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους υπογράφοντες την επιστολή, Θωμάς Ρομπόπουλος, δήλωσε ευθέως οτι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εαν έρθει ως ένα άρθρο! Το ίδιο άφησε να εννοηθεί με συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή ο Αθανάσιος Λιντζέρης.

Οι “υποψήφιοι” για καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έχουν κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις τους και αυτό που απαιτούν είναι να δοθούν εξηγήσεις για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Δηλαδή να γίνει απολογισμός εφαρµογής ενός χρόνου του Μνηµονίου, να αναλυθεί το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα, τα πρόσθετα µέτρα που θα ληφθούν το 2011 και αν γίνει συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ωστόσο η Σοφία Γιαννακά που συνυπογράφει το κείμενο ξεκαθάρισε σήμερα οτι δεν πρόκειται να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Οι βουλευτές:

Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Κώστας Καρτάλης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Κουρουµπλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ∆ηµήτρης Λιντζέρης, Αθανασία Μερεντίτη, Εκτορας Νασιώκας, Ολγα Ρενταρή, Βασίλης Τόγιας, Θωµάς Ροµπόπουλος, Νικόλας Σαλαγιάνης, Μιχάλης Τζελέπης, οι οποίοι συνυπογράφουν το κείµενο των 16, υποστηρίζουν πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου δεν πρέπει να γίνει µε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ούτε να ψηφιστεί ως «άρθρο 1», αλλά να ακολουθηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αν το Μεσοπρόθεσµο φτάσει χωρίς προβλήματα στην Ολοµέλεια, η ψήφισή του µπορεί να γίνει µεταξύ 20 και 22 Ιουνίου.

Τυχόν απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από το ΠΑΣΟΚ λόγω της καταψήφισης του Προγράµµατος από περισσότερους από 6 βουλευτές, θα οδηγήσει αυτοµάτως σε εκλογές.

Τηρουµένων των συνταγµατικών προθεσµιών, οι εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 24 Ιουλίου, εκτός και αν επιλεγεί η 17η του ίδιου µήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Δεν έχουμε λάβει γνώση”, απαντά το Μαξίμου για την επιστολή 16 βουλευτών που ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο

Εξαγριωμένοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Εξάψαλμος στον Παπακωνσταντίνου

Έκτακτο Eurogroup για πολιτική λύση στο Ελληνικό πρόβλημα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε