Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κυβερνητική αντίδραση στην συνέντευξη Σαμαρά στη ΔΕΘ

Ζητά εκλογές αλλά παράλληλα ομολογεί ότι ούτε με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει άμεση λύση στα προβλήματα της χώρας, το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Για “νεφελώδη φιλοσοφία”, ίδια με αυτή που οδήγησε στο δημοσιονομικό χάος, κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Απαντώντας σε όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου στη Δ.Ε.Θ. ο κ. Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έκανε την εξής δήλωση:

“Ο κ. Α. Σαμαράς παριστάνει ότι ξεχνάει τις τεράστιες ευθύνες της παράταξης του και του ιδίου προσωπικά, ως υπουργού των κυβερνήσεων της Ν.Δ., για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Χρησιμοποιεί τους αριθμούς κατά το δοκούν, χωρίς να διατυπώνει μια συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση διεξόδου.

Αναλώνεται σε περιγραφή των προβλημάτων, χωρίς να πει πού θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει τις προτάσεις του.

Τάζει μειώσεις φόρων και αυξήσεις συντάξεων, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους πολίτες ότι υπάρχει -τάχα- εύκολος δρόμος για την επίλυση της κρίσης.

Ζητά εκλογές αλλά παράλληλα ομολογεί ότι ούτε με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει άμεση λύση στα προβλήματα της χώρας.

Δεν διστάζει πουθενά. Μιλά για “προσχεδιασμένη” προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ γνωρίζει τον αγώνα του Πρωθυπουργού να βρει πηγές χρηματοδότησης για τη χώρα σε εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις.

Αποκάλυψε ότι οι μισοί κοντινοί άνθρωποί του ήταν υπέρ του Μνημονίου προφανώς γιατί καταλάβαιναν ότι αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε. Επέλεξε όμως να το καταψηφίσει, προτιμώντας να πάρει η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος και αυτός να μιλάει σήμερα εκ του ασφαλούς.

Είναι γελασμένος, αν νομίζει ότι με γενικόλογη επίκληση μιας νεφελώδους “διαφορετικής φιλοσοφίας” θα πείσει, όσους περνούν πράγματι δύσκολα.

Την γνωρίζουμε την φιλοσοφία του κ. Σαμαρά. Είναι η ίδια φιλοσοφία που οδήγησε στην ανεξέλεγκτη αύξηση του χρέους και του ελλείμματος και στο δημοσιονομικό χάος

Είναι η φιλοσοφία της δημαγωγίας και της έλλειψης ενδιαφέροντος για την τύχη της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε