Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κυβερνούν ο “είπα” και ο “ξείπα”. Και τάζουν όλοι το ίδιο ανήθικα

Ένα θέατρο παραλόγου για τους θεατές, δηλαδή εμάς, που βρίσκει νόημα μόνο αν το δεις σαν κινήσεις σκοπιμότητας αμετανόητων λαοπλάνων -δηλαδή παλαιοκομματικών- ενόψει εκλογών.

Αυτό εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες.
Αυτοί όμως κυβερνούν. Φάσκουν αντιφάσκουν και ταλαιπωρούν. Κοστίζουν και δυστυχώς ακόμη αποφασίζουν.

Ο κ. Βορίδης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών νεοπαγές στέλεχος της Ν.Δ. υπογράφει για συνήθεις, εδώ και 17 χρόνια, εποχιακές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.
Η Ν.Δ. καταγγέλλει αμέσως, λόγω προεκλογικού εκνευρισμού και καχυποψίας, το …ΠΑΣΟΚ για ρουσφετολογικές προσλήψεις. Ο κ. Βορίδης συμφωνεί με το πάγωμα των προσλήψεων, που μόλις είχε υπογράψει γιατί … η περίοδος είναι “ύποπτη”.

Ο κ. Οικονόμου, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αντιμνημονιακό έως την υπουργοποίηση στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη καταθέτει στη Βουλή πρόταση νόμου, στην οποία περιλαμβάνεται η φορολόγηση των πρόσφατα νομιμοποιηθέντων αυθαίρετων χώρων.
Η Ν.Δ. καταγγέλλει την διάταξη ως κατάφωρη παραβίαση των υπεσχημένων από την τέως Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη.
Ο κ. Οικονόμου την Δευτέρα αποσύρει την διάταξη για λόγους συνοχής και συνέπειας του …κράτους. Συνοχή και συνέπεια που προφανώς δεν ίσχυαν την Πέμπτη.

Και το κορδόνι συνεχίζεται με νομοσχέδια που αποσύρονται , όπως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αν και έχουν συμφωνηθεί από τους κυβερνητικούς εταίρους στις επιτροπές. Με τον νέο υπουργό Παιδείας να τροποποιεί στα στεγνά και στα όρθια το νόμο, που δεν εφαρμόζουν σε 7 ιδρύματα οι οργανωμένες συντεχνίες των Πανεπιστημίων, και να μεταθέτει την συζήτηση για το σύστημα εισαγωγής στις ανώτατες σχολές. Με ποιο δικαίωμα, ποιαν αιτιολογία; Δεν γνωρίζουμε, λαλεί αλλά δεν ομιλεί ο Υπουργός.

Εκθέσεις ιδεών που ονομάζονται προτάσεις νόμων ανακοινώνονται, όπως οι αλλαγές στο Δημόσιο του κ. Ρέππα, που γνωρίζοντας ότι το θέμα θα απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση και υπουργό -σίγουρα όχι τον ίδιο- ανακοινώνει σαν να συμβαίνουν ήδη, σχέδια για όμορφες αλλαγές αξιολόγησης των υπαλλήλων. Για την συμβατική υποχρέωση της χώρας να σχεδιάσει από τώρα το πως θα φύγουν 150.000 υπάλληλοι από το δημόσιο δεν λέει κουβέντα , γιατί την καυτή πατάτα, την ευθύνη του απέναντι στη χώρα δηλαδή, την αφήνει στον επόμενο ο γενναιόφρων πολιτικός.

Θα καταργήσουμε το χαράτσι των ακινήτων υπόσχεται ο υπεύθυνος της Ν.Δ. Καλό ακούγεται για το μισητό χαράτσι, αλλά απλώς εννοεί ό,τι στον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα επιβληθεί, θα ενταχθεί και το χαράτσι. Θα το κρύψει, θα του αλλάξει όνομα δηλαδή, δεν θα το καταργήσει!

Με τούτα και με τ’ άλλα το φορολογικό νομοσχέδιο, ο ακρογωνιαίος λίθος δηλαδή , το πραγματικό κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό, ούτε συζητείται, ούτε ψηφίζεται.
Στις εκλογές πάμε χωρίς να ξέρουμε ούτε τα νέα μέτρα, αλλά ούτε καν τους κανόνες των σχέσεων μας με το κράτος ή τη σύσταση του δημοσίου που θα μας διοικεί.

Αποκορύφωμα προεκλογικό, το αριστούργημα της εβδομάδας: Τομεάρχης της Ν.Δ. στο πλατό της τηλεόρασης κλείνει το μάτι για κούρεμα των δανείων επιχειρήσεων και ιδιωτών. Η βόμβα σκάει, γίνεται θέμα, ο τομεάρχης εξαφανίζεται και το κόμμα σιωπεί. Τους κοιτάς με τρόμο και οργή.

Κατά συνείδηση ψήφισαν βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων κατά του μνημονίου και διεγράφησαν. Κι οι αρχηγοί τους διέγραψαν διότι θεώρησαν την υπερψήφιση “πράξη σωτηρίας της χώρας”.
Επιστρέφουν αύτανδροι. Η “συνείδηση” ανταλλάσσεται με μια θέση στο ψηφοδέλτιο.
Και η “σωτηρία της χώρας” με μια σκοπιμότητα συσπείρωσης ή αυτοδυναμίας.

Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα της χρεοκοπίας και των θλιβερών εκπροσώπων της, δεν μπορούμε να μιλάμε για αξίες και αρχές, ούτε καν όπως συνήθως για αυξήσεις και παροχές. Μιλάμε όμως για κουρέματα, μειώσεις χρεών, για εξαιρέσεις από νόμους, για αλλαγές που όλοι θέλουν, για κόμματα και “πανστρατιές”
Αυτιά χαϊδεύονται και πάλι, απλώς με άλλο τρόπο κάνουν την ίδια δουλειά.
Ανάπηρη ελευθερία τάζουν…
Λένε και ξελένε, δεν κυβερνούν, δεν δουλεύουν για τον τόπο.
Είναι καιρός εκλογών, άρα τους ενδιαφέρει η επανεκλογή , δουλεύουν για την πάρτη τους.
Αμετανόητοι και λαοπλάνοι, καιροσκοπικών πρακτικών και στενών οριζόντων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε