Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Λ. Παπαδήμος: Ποτέ δεν ενημερώθηκα αρμοδίως για την λίστα Λαγκάρντ

Λ. Παπαδήμος: Ποτέ δεν ενημερώθηκα αρμοδίως για την λίστα Λαγκάρντ

Με υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δηλώνει πως δεν φέρει καμία ευθύνη για τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ και έτσι η πρόταση για παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή δεν ευσταθεί.

Ο Λουκάς Παπαδήμος με το υπόμνημά του αναφέρει ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη της λίστας, και έτσι δεν αιτιολογείται καμία εμπλοκή του στο θέμα

Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο Λ. Παπαδήμος:

– Πρώτον: Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης «λίστας Λαγκάρντ», ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή.

– Δεύτερον: Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση του πληροφορίες από καμία πηγή για τη «λίστα Λαγκάρντ», ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.

«Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν εκ μέρους μου τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκαρντ» τονίζει στο υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Καταλήγει δε, επισημαίνοντας πως «με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

Διαβάστε επίσης:

Ραγκούσης κατά Βενιζέλου – Διασύρει τους βουλευτές, καλά τους κάνει

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε