Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λαφαζάνης: «Η Χρυσή Αυγή κατευθύνει την Αστυνομία;»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με αφορμή τον σοβαρότατο τραυματισμό 31χρονου διαδηλωτή στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «επικίνδυνη κυβέρνηση» και «δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ σε άοπλους ειρηνικούς διαδηλωτές με σκοπό και στόχο να τους σκοτώσουν», προκαλώντας την άμεση και έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος έκανε λόγο για ανεύθυνο λόγο που ρίχνει λάδι στη φωτιά.

«Αυτά που συνέβησαν ήταν άκρως εγκληματικά, δολοφονικά από πλευράς αστυνομίας και ΜΑΤ. Πώς είναι δυνατόν να στέκεστε στα έδρανα και να μην έχετε ταρακουνήσει το σύμπαν; Η “Χρυσή Αυγή” διευθύνει τα όργανα της αστυνομίας; Αυτά είναι φαινόμενα τραγικά που θυμίζουν άλλες σκοτεινότατες εποχές. Είστε επικίνδυνη κυβέρνηση γιατί καλύπτετε καταστάσεις σκοτεινές, απαράδεκτες.

Δίπλα στο μνημόνιο που οδηγεί στην καταστροφή, λειτουργεί και μια αστυνομία άκρως επικίνδυνη. Σας καλούμε να πάρετε μέτρα γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε όριο. Το ‘αυγό του φιδιού’ έχει εκκολαφτεί στα σώματα ασφαλείας και ορισμένοι το συντηρούν και το ανέχονται», τόνισε ο κ Λαφαζάνης.

«Μας προβληματίζουν και μας δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά ορισμένες πτυχές των διαδηλώσεων με τραυματισμούς. Αλλά, είναι επικίνδυνος και ανεύθυνος ο καταγγελτικός λόγος του κ. Λαφαζάνη. Ακούστηκε να καταγγέλλει δολοφονικές επιθέσεις με σκοπό να δολοφονηθούν άνθρωποι. Αναρωτιέμαι αν έχει συναίσθηση αυτών που λέει, αν ρίχνει λάδι στη φωτιά ή δεν εύχεται να έχουμε νεκρούς για να δικαιωθεί μια ανεύθυνη πολιτική ενός κομματιού της αριστεράς…», ήταν η απάντηση του Πάνου Μπεγλίτη.

«Μην κόπτεστε και μην επιχειρείτε ένα τραγικό απάνθρωπο περιστατικό να το εκμεταλλευτείτε στο όνομα υπεράσπισης κάποιων αντιλήψεων. Σε μια τέτοια συγκυρία χρειαζόταν λόγος ευθύνης, ρεαλισμού και ενότητας. Μην αναπαράγεται αυτό το αδιέξοδο, γιατί η χώρα βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις», επεσήμανε ο κ. Μπεγλίτης.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο μετά τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να του ζητά να ανακαλέσει τις καταγγελίες που του απέδωσε, για πολιτικό κερδοσκοπισμό, όπως είπε. «Αν δεν ανακαλέσετε, θα είναι όνειδος για την παρουσία σας στην πολιτική. Δεν μπορείτε να λέτε σε πολιτικό σας αντίπαλο ότι εύχεται να πεθάνει άνθρωπος…».

«Επειδή κι εγώ έχω γνώση της προπαγάνδας, θα πω στον κ. Λαφαζάνη να δει τα πρακτικά. Είπα εύχεστε στο πολιτικό και ιδεολογικό σας αδιέξοδο να υπάρχουν νεκροί. Το είπα γενικά ως πολιτική θέση», αντέτεινε ο κ. Μπεγλίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναγνώρισαν 3 αστυνομικούς που χτυπούσαν διαδηλωτές – Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα!

 

Τα βίντεο με άγριους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από τα ΜΑΤ – Πότε θα τιμωρηθούν οι ένοχοι;

Γιατί πήραν τον εξοπλισμό 50 ανδρών των ΜΑΤ; -”Δεν είδαμε τραυματία” λένε οι αστυνομικοί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε