Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το μπαλάκι είναι στην Ελληνική πλευρά λέει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκάρντ στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Αθήνα και το Μαξίμου

Το ΔΝΤ δεν μπορεί να παραβεί το καταστατικό του, είπαν Λαγκάρντ και Τόμσεν, τώρα είναι η ώρα για τους Έλληνες να αποφασίσουν ήταν το μήνυμα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ενημέρωσε το ΔΣ του Ταμείου σε μια συνεδρίαση αργά τη νύχτα (ώρα Ελλάδας) για το ταξίδι της στη Δρέσδη και το Βερολίνο, και για τις συζητήσεις που είχε στη γερμανική πρωτεύουσα για το “ελληνικό πρόβλημα”.

Οι πληροφορίες θέλουν το ΔΝΤ με στόχο να υπάρξει τελικά συμφωνία να μην επιμένει πλέον στην αναδιάρθρωση του χρέους, γεγονός που δεν συμφέρει την ελληνική πλευρά που θέτει ως κύριο στόχο την άμεση και σαφή απομείωσή του.

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι ο πρωταρχικός στόχος, θα πρέπει τάχιστα να βρεθεί συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα, υπάρχουν γεωστρατηγικής σημασίας για την Δυτική Συμμαχία προεκτάσεις στο ζήτημα, ανέφερε αξιωματούχος του ΔΝΤ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε