Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΛΑΟΣ: Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποψήφιος στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι προβλέπει μεγάλο ποσοστό από τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Την υποψηφιότητα του Κυριάκου Βελόπουλου για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του επιχειρηματία Μάκη Στεργίου για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης θα στηρίξει ο ΛΑΟΣ, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, βάζοντας παράλληλα τον «πήχη» της επιτυχίας, πάνω από το ποσοστό του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

«Μη, γελιόμαστε, κάθε ποσοστό, πάνω από το ποσοστό του κόμματος είναι νίκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, χαρακτηρίζοντας «αστεϊσμό» το ότι περιμένει και από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ποσοστό πάνω από εκείνο (14%) που είχε συγκεντρώσει ο ίδιος σε παλαιότερες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Τότε δεν υπήρχε κόμμα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι προβλέπει μεγάλο ποσοστό από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ χαρακτήρισε «ανεξάρτητη» την υποψηφιότητα του Μάκη Στεργίου, «που εκφράζεται με παραίτηση από το αξίωμα του (πρώην τομεάρχης Αν. Θεσσαλονίκης της ΝΔ) και με την παραίτηση του από το κόμμα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπενθύμισε ότι συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, που το χαρακτήρισε «το πρώτο κόμμα που μετά τον πόλεμο στέκεται αυτοφυώς στα πόδια του». Επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας σε όλες τις κυβερνήσεις που διαδέχτηκαν τον «μεγάλο Καραμανλή», λέγοντας ότι κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, «το κράτος αγόραζε ακριβά τράπεζες, επιχειρήσεις – μέχρι και το Χίλτον κρατικοποίησε – και τώρα ξεπουλάμε φθηνά».

Ο κ. Καρατζαφέρης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, λέγοντας ότι «κάνει το αντίθετο από αυτό που πρέπει να γίνει» και τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολογίας και του ΦΠΑ «για να πολλαπλασιάζονται στην αγορά τα λεφτά που θα επιστρέφουν στα κρατικά ταμεία». Τόνισε ότι πρέπει «να γίνει επαναδιαπραγμάτευση χρέους και όχι του χρέους»,προτείνοντας την επαναξιολόγηση υπερτιμολογημένων κρατικών συμβάσεων, συμβάσεις που έγιναν στο παρελθόν «από ανεξάρτητο οίκο», τις οποίες χαρακτήρισε «προϊόν κλοπής». Υπεραμύνθηκε της στάσης του απέναντι στο “μνημόνιο”, λέγοντας ότι είχε να επιλέξει «μεταξύ της πτώχευσης της χώρας και του καθόλου μισθού, ή του κουτσουρεμένου μισθού, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η οικονομία».

«Δεν αισθάνεται την ανάγκη η ΝΔ να πει στον ελληνικό λαό γιατί φτώχευσε τη χώρα, και πόσα πήγαν και που πήγαν σε «ημέτερες» τσέπες…”, σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης. Τόνισε ότι ο λαός περιμένει την τιμωρία των υπευθύνων και ευχήθηκε στις εξεταστικές επιτροπές που έχουν γίνει «να μην επικρατήσει η λογική κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει».

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ επέκρινε τον κ. Σαμαρά για τις προτάσεις του για απεγκλωβισμό από το μνημόνιο και τον έλεγχο της τρόικας «Ο πρώτος είναι που το θέλω εγώ, αρκεί να μου πει ο κ. Σαμαράς πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και συντάξεις» τόνισε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε